Harran Üni. Rektörlük tarafından iptal edilen bütünleme sınavının tekrardan uygulanması.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.
200 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Harran Üniversitesi Rektörlüğü ve tarafına Reşit Kerem bu kampanyayı başlattı

Harran Üniversite Rektörlüğü tarafından; E-78521740-050.01.04-35937 nolu sayı ile alınan "Kararlar (Bütünleme Sınavlarının Kaldırılması)" kararını Harran Üniversitesi öğrencileri olarak tasvip etmiyoruz, çünkü:

Özellikle son iki yıldır içinde bulunduğumuz pandemi ile beraber değişen eğitim ve öğretim koşulları dolayısıyla öğrencilerin eğitim süreci zorlaşırken bununla beraber ek zorlukları eğitim hayatımızda istemiyoruz.

Büt Nedir?

Büt sadece üniversitelerde yapılan bir sınav çeşididir. Bütünleme sınavının kısaltması olarak kullanılan büt kelimesidir. Bütler dönem sonlarında kurtarıcı sınav olarak bilinmektedir. Üniversite daha önce okunan okullara göre farklı bir yapıda olduğu için sınavlar ve notlar konusunda oldukça farklıdır. Büt sınavı ile o dönemki kaldığınız dersleri vermenin son şansı olarak görülmektedir.

Üniversitelerde Büt (bütünleme sınavı) Ne Anlama Gelir?

Üniversitede almış olduğunuz dersin vize sınavından ve final sınavından düşük aldınız size son bir şans olarak bütünleme sınavı hakkı verilmektedir. Bütünleme sınavı final sınavınız yerine sayılmaktadır. Yani bütünleme sınavı ikinci bir final sınavıdır. Final sınavı notunuz silinir ve bütünleme sınavından aldığınız not yazılır. Dersten kalan öğrenciler ve final sınavına giremeyip mazeretini belgeleyememiş öğrenciler girebilir.

Harran Üniversitesi öğrencileri olarak bütünleme sınavının en doğal hakkımız olduğunu düşünüyor ve alınan bu kararın tekrardan eski haline getirilmesini arz ediyoruz.

Kampanyamızı imzalayıp paylaşarak daha çok kişiye ulaşmamızı sağlayabilirsiniz.

Desteğiniz için teşekkür ederiz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.