Çalışan annelere bakıcı desteği verilsin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Çalışma günlerinde çocuğun akraba, eş dost evinde kalmak zorunda olması ve bir çocuğun kendi evinde yaşamasının bir lüks olması o çocuk için ne demektir bizler tahmin bile edemeyiz.

Çok az aile bakıcı ücretlerini karşılayabilecek ekonomik güce sahip ülkemizde. Geri kalan aileler ise tüm zorluklarına rağmen geleneksel yollarla çocuklarını akrabalarına hatta konu komşuya bırakmak zorunda kalıyor. Ki bu beraberinde bir yığın sorunu birlikte getiriyor. Çocuk bakımı, aile içi eğitim, ahlak, beslenme ve diğer birçok konuda uzlaşmazlıklar yaşandığı halde çocuklarımızı başkalarına istemeyerek bırakmak zorunda kalmak aile ve çocuk için her gün yaşanan bir travmadır.

Çalışmak, tüm kadınların hakkı olduğu gibi aile ekonomisinin gerektirdiği bir zorunluluktur maalesef. Fakat çalışan anneler ve onların çocukları için hayat çoğu zaman bir kabus. Hele çocuklarını emanet edecekleri belirli bir bakıcıları yoksa...

Devletin çalışan tüm annelere bakıcı yardımı yapmasını istiyoruz. Bu hem kadınlar, hem çocuklar, hem aileler için bir haktır ve de bir zarurettir, sosyal devletin gerekliliklerinden biridir. Bunun için Çalışma Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı' nın birlikte çalışarak kesin ve kalıcı bir çözüm üretmelerini istiyoruz.

Bugün ayşegül imzanı bekliyor!

ayşegül coşkun bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hamiyet Coşkun : Çalışan annelere bakıcı desteği verilsin.». ayşegül ve imza atan diğer 12 kişiye katıl.