Petition Closed

Türkiye'de milliyetçi ve liberal kutupların dışında ve bunlardan farklı görüşlere sahip olan aydınlar düşüncelerini bir açıklama ile kamuoyuna duyurdular.

Açıklama metnine siz de imza verebilirsiniz.

Toplanan tüm imzalar akpanayasasinahayir.net sitesinde yayınlanıyor. Bu imza sayfası aracılığıyla verdiğiniz imzalar da bir elektronik posta verifikasyonundan sonra aynı sitede (internet üzerinden toplanan imzalar başlığı ile) ayrı bir grup olarak yayınlanacak.

İmza kampanyasını düzenleneyenlerle temas etmek için şu adrese elektronik posta yollayabilirsiniz:

imza@akpanayasasinahayir.net

TÜRKİYE AKP ANAYASASI'NA SIĞMAZ

Yeni bir Türkiye hepimizin arzusudur. Yoksulluğun olmadığı, eşitsizliklerin ortadan kalktığı, insanların özgürce yaşadığı, aydınlık ve bağımsız bir ülke asla vazgeçmeyeceğimiz özlemimizdir.

AKP'nin "yeni Türkiye"den anladığı ise, yoksulların çoğaldığı, eşitsizliklerin derinleştiği, temel hak ve özgürlüklerin ortadan kaldırıldığı, karanlık ve bağımlı bir ülkedir.

Barış ve Kürt sorununda çözüm mutlaka gereklidir. Irk ve köken ayrımcılığının tamamen silindiği, insanların dillerini ve kültürlerini öğrenme, kullanma ve geliştirme haklarının yasalarla güvence altına alındığı, tüm yurttaşlarımızın ekonomik ve sosyal yönden eşitlendiği, başka ülkelerin topraklarına göz dikmeyen, kendi topraklarındaysa barış ve kardeşliği yeşerten bir Türkiye elbette mümkündür.

AKP'nin barıştan anladığı ise, emperyalist planlar doğrultusunda bölgeyi ve Türkiye'yi yeniden şekillendirmektir. Halklar arasına düşmanlık tohumları ekip, bölgesel savaşları tetiklemekten başka şeye yaramayacak gerici bir operasyona "barış süreci" adı verilemez.

Halkın yönetime aktif biçimde katılması, siyaset yapması, kendi geleceğine karar vermesi yeni bir Türkiye için zorunludur.

AKP'nin istediği ise, yerel yönetimleri güçlendirmek adına sermayeye, uluslararası tekellere doğal zenginlikleri yağmalatmak, sömürülecek ucuz işgücü yaratmak ve ülkeyi hak-hukuk-adaletin esamisinin okunmadığı bölgelere ayırmaktır.

Türkiye'nin 12 Eylül Anayasası'ndan kurtulması elbette gereklidir. Yeni bir Türkiye'nin yeni bir Anayasa'sı olacaktır. Yeni bir Türkiye'yi yaratan halk, Anayasası'nı da yapacaktır.

AKP ise "yeni Anayasa"dan, laikliğin tamamen ortadan kaldırıldığı, emekçi halkın haklarının bütünüyle tırpanlanıp patronların efendiliğinin ilan edildiği, sosyal devlet uygulamalarının yok sayıldığı gerici ve halk düşmanı bir metni anlamaktadır.

AKP toplumu özgürleştirmeyi değil, köleleştimeyi istemektedir.

AKP barış değil, savaş istemektedir.

AKP Kürt sorununu çözmek değil, o sorundan kendi amaçları için yararlanmak istemektedir.

AKP yeniyi değil, geriyi ve eskiyi istemektedir.

AKP istediğini elde edememelidir ve edemeyecektir.

Türkiye AKP'nin giydirmeye çalıştığı deli gömleğini yırtıp atacaktır.

Halkımız, AKP'nin Anayasa tuzağına düşmemeli, bu hükümetin anayasasını daha baştan ve esastan reddetmeli, AKP Anayasası'nın yeni öneri ve pazarlıklarla düzeltilebileceği umuduna kapılmamalıdır.

Halkımıza çağrımızdır:

Savaşa, imparatorluk ve hilafet özlemine, başkanlık sistemine, faşist 12 Eylül Anayasası'nın bile gerçekleştirmeye cesaret edemediği halk düşmanı düzenlemelere izin vermeyelim.

Yeni bir Türkiye için, ülkemizi bu uğursuz yoldan çıkarmak için kolları sıvayalım.

Konuyla ilgili duyurular için tıklayın

Letter to
Ülkemiz insanları HALKIMIZ