Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı ve 1 diğer muhatap daha

Halit Çam, Gözde Apaydın’dan özür dilesin ve hakkında soruşturma başlatılsın!

destekçi

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Kliniği’nde, 9 Eylül’de asistan hekim Gözde Apaydın’ın hasta yakını tarafından darp edilmesinin ardından 11 Eylül’de bir iş bırakma eylemi gerçekleştirildi. Kliniğin sorumlu hekimi Prof. Dr. Halit Çam, saldırıya uğrayan Apaydın’a “Zaten evlendiğin zaman kocandan da dayak yiyeceksin. Bunlar olağan şeyler” dedi ve diğer asistanlara da hakaretlerde bulundu. Bunun üzerine asistan hekimler taleplerini sıralayarak süresiz iş bıraktı.

Prof. Dr. Halit Çam’ın darpa uğrayan meslektaşları ile dayanışmak yerine bizzat sözlü şiddet uygulamasını kınıyoruz. Sorumlusu olduğu klinikte çalışan tüm hekimlerin güvenliğini tehlikeye atan Çam,  Gözde Apaydın’a verdiği “Kocandan dayak yiyeceksin” cevabıyla, erkek şiddetini normalleştirmiş ve şiddet gören bir kadından susmasını talep etmiştir. Ama biz kadınlar, hem işteki hem evdeki erkek şiddetine karşı çıkıyoruz!

Biz erktolia olarak, hiç kimsenin erkek şiddetini normalleştirmesine izin vermeyeceğiz! Bir profesörün meslekî iktidarını kötüye kullanarak kadın doktorlara hastalarından da, kocalarından da dayak yiyeceklerini söylemek eril şiddeti yeniden üretmektir. Çam’ın asistanlara yönelik “Sen adam mısın? Ben senin gibileri pazarda mal diye satarım” benzeri hakaretleri de, cinsiyetçi söylem ve şiddet dilini içselleştirdiğini ve uyguladığını gösteriyor.

Hiçbir kadının erkek şiddetinden muaf olamadığı ülkemizde, bir sağlık profesörünün şiddeti böylesine sıradanlaştırması ve kadınları susturmaya çalışması kabul edilemez. Bu yüzden İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nü öğretim üyesi Prof. Dr. Halit Çam hakkında soruşturma başlatmaya çağırıyor ve Çam’ın Dr. Gözde Apaydın’dan kamuoyu huzurunda özür dilemesini talep ediyoruz.

Sizler de çağrımıza destek olmak için imza verebilirsiniz: Halit Çam Gözde Apaydın’dan özür dilesin ve hakkında soruşturma açılsın!

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı
  • Halit Çam

erktolia bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 600 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün erktolia imzanı bekliyor!

erktolia bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Halit Çam, Gözde Apaydın’dan özür dilesin ve hakkında soruşturma başlatılsın! @RektorMahmutAk». erktolia ve imza atan diğer 599 kişiye katıl.