Halis Bayancuk Hoca'ya Özgürlük

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Halis Bayancuk Hoca, 2008 yılından itibaren delilsiz bir şekilde ceza almadan uzun tutukluluk mağduriyetleriyle 8 yılı aşkın bir süre cezaevindedir.

12 sene boyunca Halis Bayancuk Hoca hakkında iki senede bir, farklı örgüt isimleriyle birçok dava açılmış fakat iddianameler boş ve dayanaksız olduğundan dolayı bir sonuca ulaşılamamıştır.

İSTİHBARAT RAPORU: Halis Bayancuk IŞİD değildir. Tıklayınız

EGM ve MİT raporlarında Halis Hoca'nın "IŞİD olmadığı" belirtilmesine rağmen mahkemeler bu durumu görmezden gelmektedir. Devletin resmî kurumlarının raporları aynı devletin mahkemelerinde geçerli görülmemiştir.

DELİL TOPLANMADAN 12,6 YIL CEZA!

Son süreçte Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "IŞİD yöneticiliğinden" 12,6 yıl ceza verdiği, daha sonra bu kararın İstinaf Mahkemesi tarafından "Şahsın suç tespitinin yapılması gerekir" şerhi ile bozulduğu ve Sakarya Mahkemesi'nin de daha sonra "Deliller henüz toplanmadığından yine tutukluluğunun devamına" karar vermesi ise adaletin, aklın durduğu bir noktaya gelindiğinin örneğidir.

"Deliller toplanmamışsa nasıl 12,6 yıl ceza verildi?" veya "Daha suç tespiti yapılmamışsa neden tutuklanarak cezaevine gönderildi?" soruları Halis Bayancuk Hoca hakkında açılan davaların içeriğini ve gayesini gösterir niteliktedir.

Halis Bayancuk Hoca bir İslam davetçisidir. Asıl olarak "İnancı, düşüncesi ve anlattıklarından" dolayı mağdur edilmekte ve cezaevinde tutulmaktadır.

9 Nisan 2020'da tahliye edildikten medyada oluşan baskıdan dolayı daha cezaevinden çıkmadan saatler sonra tekrardan tutuklandı. Tahliye eden mahkeme "Sanığın yattığı süreyi" delil gösterirken, tekrar tutuklayan mahkeme ise "Sanığın yattığı süreyi" delil göstermiştir. Dosyayla asıl ilgilenen mahkeme "IŞİD yöneticiliği şüphesinden" tahliye ederken, diğer mahkeme dosyaya bakmadığı için "IŞİD üyeliğinden" tutuklamıştır. Saatler içerisinde "IŞİD yöneticiliğinden" yargılanan bir şahıs nasıl "IŞİD üyesi" olur, bu sorunun cevabını kamuoyuna bırakıyoruz.

Bu olay da gösterdi ki Halis Bayancuk Hoca'yı "delillere" dayanarak değil "bir kesimin baskına" bakarak cezaevinde tutulmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.