Hacettepeliler Adalet İstiyor

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Hacettepe Üniversitesi yerleşkelerine özel araçla girmek isteyen öğrenciler, personeller ve akademisyenler her yıl üniversitemizden taşıt tanıtım pulu(sticker) almak zorundalar. 2016 yılında öğrenci stickerı 25 tl, akademisyen-idari stickerı 25 tl iken 2019 yılında son zamlarla birlikte akademisyen-idari stickerı 40 tl, öğrenci stickerı ise 150 tl olmuştur. Yani sticker fiyatı öğrenci için 3 yılda %500 artarken akademisyen için %60 artmıştır. İdari personelin ve akademisyenlerin, öğrencilerden çok daha az bir ücret ödeyerek sticker alabilmeleri akıllara durgunluk veren ve vicdanları sızlatan bir uygulamadır. Sticker aracın ön camına yapıştırılan, küçük dikdörtgen şeklinde yapışkan bir karttır, yani maliyeti 1 kalemin maliyetinden daha azdır. Alınan ücrete rağmen yerleşkelerimizde otopark alanları yetersizdir ve yeni bir çalışma yapılmamaktadır.
Ülkemizin genelinde yapılan zamlar nedeniyle üniversitemizin hizmetlerinde de zamlar olmasını anlayışla karşılıyoruz ancak bu zamların orantısız bir şekilde arttırılması öğrenciler için üniversite hayatını ekonomik açıdan yaşanmaz hale getirmektedir. Hacettepe Üniversitesi yönetimi son üç yılda yemeklere, yurtlara, derslere, semt servislerine fahiş zamlar yapmış, önceden ücretsiz olan spor alanlarını ve çamaşır makinalarını da ücretli hale getirmiştir. Hacettepe Üniversitesi öğrencileri olarak yapıllan bu fahiş zamların durdurulmasını, spor alanlarının tekrar ücretsiz hale getirilmesini istiyoruz. Özellikle öğrenci sticker fiyatının akademisyen ve idareci sticker fiyatından(40tl) daha az olmasını istiyoruz. Yarının geleceği olan bugünün gençlerinin adalete olan inancını sarsmayın. Saygılar.