Hükümet Engellileri Engellemeye Başladı Torba Yasası Çıkmadan İmzalayın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanıp TBMM’ye sevk edilen kanun tasarısında engellilere sağlanan ÖTV muafiyetine ilişkin kısıtlama getiriliyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın daha önce sıklıkla dile getirdiği torba yasa geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisine sevk edildi. Bu torba yasa tasarısında engelli vatandaşları da ilgilendiren bir düzenleme yer alıyor. Eğer bu tasarı kabul edilirse, engelli olan bir kişi için Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemeden araç alımına sınır getirilecek.

70 bin liradan yüksekse alamayacak

Engelli bir kişi vergisiz fiyatı 70 bin liradan daha yüksek bir aracı ÖTV’den muaf olacak şekilde alamayacak. Şu anki mevcut uygulamada, ÖTV’den muaf araç alımında herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Yani, araç almak isteyen birisi istediği aracı ÖTV ödemeden alabiliyor. Yasanın çıkması halinde bir çok engelli vatandaşın mağdur olabileceği belirtiliyor.

“Doğru bulmuyoruz”

Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı ve Etimesgut Belediyesi Meclis Üyesi İlimdar Boztaş, “ÖTV ve MTV muafiyetli araç alımlarının 70 bin lira ile sınırlanmasından engelliler, şehit aileleri ile gazilerimiz mağdur olacaklar” dedi. Boztaş, “TBMM’ye sunulan torba yasa ile Engellilere uygun olması ile tanınan SUV tipi yüksek model araçların vergisiz fiyatlarının 70 bin lira ile sınırlandırılmasını verilen bir hakkın geri alınması olarak görüyor ve doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

Kendisi de görme engelli olan Boztaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“ÖTV ve MTV muafiyetli araç alımlarının 70 bin TL ile sınırlanmasından sadece engelliler değil şehit aileleri ile gazilerimiz de mağdur olacaklardır. TBMM’de görüşülecek yeni torba yasada bu konuyu kısıtlamaktan ve engelliler arasında ayrımcılık yapmaktan ziyade 1600 motor hacminin 2000 motor hacmine kadar yükseltilmesini ve bu haklardan yoksun bırakılmış olan yüzde 90 oranının altında kalan engellilerimiz ve işitme engelli vatandaşlarımızın da mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz.”

Bugün Yıldırım imzanı bekliyor!

Yıldırım Ilıcak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hükümet Engellileri Engellemeye Başladı Torba Yasası Çıkmadan İmzalayın». Yıldırım ve imza atan diğer 41 kişiye katıl.