0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Son yıllarda her cadde ve sokak başında bir biri ardına açılan büyük market zincirleri, bakkal ve küçük esnafı kapatma noktasına getirdi.

Örümcek ağı gibi her yeri saran büyük market zincirleri, evinizin anahtarını bıraktığınız, çocuğunuzu emanet ettiğiniz, paranız yetişmediğinde borç para aldığınız, cenazenizde, hastalandığınızda yanınızda olan, kısacası beraber ağlayıp, beraber güldüğünüz mahalle bakkalınıza, beyaz eşya satan yerel esnafınıza, kunduracı, tuhafiyeci, züccaciyeci ve pastacıya kadar birçok küçük esnafa zarar veriyor.

Gelişmiş ülkelerde küçük ve orta ölçekli işletmelerin korunduğu, desteklendiği ve gelişmesinin sağlandığı bilinen bir gerçektir. Büyük market zincirlerinin bakkallara ve küçük esnafa karşı ezici rekabetlerini önlemek bakımından fevkalade önlemler alındığı da bilinmektedir.

Ülkemizde de bakkallarımızı ve küçük esnafımızı koruma adına, bu zincir marketlere sınırlandırma getirilmesini, ruhsat verilirken küçük esnafa zarar vermeyecek şekilde ayarlama yapılmasını istiyoruz!

Bugün İsmail imzanı bekliyor!

İsmail Özdil bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hükümet, belediye: Küçük Esnafı Bitirme Noktasına Getiren Zincir Marketlere Sınırlama Getirilmesini İstiyorum». İsmail ve imza atan diğer 1.222 kişiye katıl.