Çocuk istismarı ve tecavüze idam gelsin İstiyorum

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

"ceza sisteminin asıl amacı suçluyu cezalandırmak değil ıslah etmek olmalıdır" "hiçbir ceza yaşama hakkını ortadan kaldırmamalıdır" "öldürmek hafif ceza olur bunlara ağırlaştırılmış müebbet hapiste yavaş yavaş çürümeleri tercih edilmelidir" "idam, gelişmemiş hukuk sistemlerine özgü bir cezalandırma yöntemidir"

bu tüm önermelere eyvallah ama ruhumda kalbimde dinmez bir sızı oluşuyor bir çocuğa tecavüz edildiğinde, tecavüz edilerek öldürüldüğünde yada ölüsüne tecavüz edilidiğinde. bırakın mağdurun ailesini ve yakınlarını kendi içimdeki öfkenin her hangi bir insani ceza ile bastırılmayacağını; modern cezalandırma yöntemlerinin vicdanımdaki adaletsizlik algısını engellemeyeceğini hissediyorum. o her zaman tiksindiğim siyaseten doğruculuktan iyice nefret eder hale geliyorum. nasıl düşünmemiz gerektiğini biliyorum ama hissettiklerim çelişiyor bazen bununla. sadece ve sadece çocuk tecavüzü suçu için idam cezasına evet dediğim için sonuna kadar katıldığım ve desteklediğim öneridir bu sebeple.

hırsızlara, katillere ve hatta reşit insanlara tecavüz edenlere bile soğukkanlılıkla yaklaşabilirim. bunlar hakkında siyaseten doğrucu laflar edebilirim. insanseverliğimden nasiplenebilir bu suçlular yani. ancak benim hümanistliğimin sınırı çocuk tecavüzcüleri tarafından kırmızı kalın çizgilerle belirlenmiştir. söz konusu onlar olunca yemen'deki idam kararını verenlere ve uygulayanlara "ellerine sağlık" diyecek kadar vahşileşebiliyorum ve bundan zerre utanmıyorum "insanlar nasıl biri olduğum düşünür acep?" kaygısıyla dolup taşmadan.

Bugün Fatma imzanı bekliyor!

Fatma Tütün bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hâkimler,savcılar, sayın cumhur başkanımız : Çocuk istismarı ve tecavüze idam gelsin İstiyorum». Fatma ve imza atan diğer 5 kişiye katıl.