Legalizarea categoriilor T1, F2 și F3 și schimbarea unor criterii

0 have signed. Let’s get to 200!
At 200 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Pyro is not a crime Romania started this petition to Guvernul Romaniei

VĂ RUGĂM SĂ DAȚI SHARE LA ACEASTĂ PETIȚIE, NE-AR AJUTA ENORM! ACESTA ESTE LINK-UL: https://tinyurl.com/legalizeaza-f2-si-f3

Petiție - 5.01.2020

În conformitate cu ordonanța nr. 27/2002 cu privire la dreptul la petiționare, noi, semnatarii prezentei petiții, comunitatea de pirotehniști din România, cerem o schimbare în legea nr. 126/1995

Noi, pirotehniștii din România dorim o cale mai bogată de entertaiment, pentru ca suntem limitați doar la categoriile F1 și P1. O altă limitare mai este varietatea mică de articole pirotehnice din România legale considerand ca trebuie să fie inscripționate în română.

Însă, cu categorii mai mari vin și riscuri mai mari. De astă dorim pedepse mai aspre pentru folosirea lor necorespunzătoare. Pentru că poate nouă pirotehniștilor ne place să bubuim lucruri, dar nu ne place să le auzim noaptea la 3, să ne avem animăluțele speriate sau să vedem golani care aruncă cu petarde la câțiva metri de noi, putând să ne pună viața in pericol.

Prin urmare cerem:

1. Modificarea următorului articol din legea nr. 126/1995
     - art. 7, alineatul 3a - "a) persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani pot deţine şi utiliza articole pirotehnice din categoriile 1 şi P1;"
    Noi, pirotehniștii, considerăm că articolele pirotehnice din categoria 1 (F1) oferă un risc foarte mic, pentru că toate articolele din această categorie sunt fumigene în mână, banalele jerbe, titireze simple și silențioase, etc. De asta dorim micșorarea vârstei de la 16 ani la 14 ani.
    Însă la categoria P1 este alta poveste.
    Fiind atât de ușor de găsit, multe incidente se întâmplă deoarece unele dintre ele chiar sunt puternice, spre exemplu cea mai populară pocnitoare la noi în țară, FS3-ul (importat și distribuit) marca Fireshow este foarte ușor de găsit, dar și periculos și puternic. De asta noi dorim să se modifice vârsta minimă pentru categoria P1 de la 16 ani la 18 ani, pentru a evita incidente neplăcute.
  2. Legalizarea categoriilor T1, F2 și F3 pentru persoanele fizice și juridice neautorizate în acest domeniu.
    Acestea necesită și multă responsabilitate. De asta consider că:
     - pentru categoria F2 trebuie o vârstă minimă de 18 ani
     - pentru categoria F3 trebuie o vârstă minimă de 21 ani, din cauza puterii lor mai mare care automat aduce o responsabilitate ridicată când vine vorba de manevrarea acestora
     - pentru categoria T1 trebuie o vârstă minimă de 18 ani
  3. Modificarea articolului 31 din legea nr. 126/1995, alineatul 1 - "Articolele pirotehnice trebuie să aibă inscripţionate în limba română categoria din care fac parte, instrucţiunile de folosire, termenul de garanţie, precum şi pericolele care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor."
    Noi, pirotehniștii și daca am avea liber la categoria F2 și F3, tot am avea o varietate foarte mică de produse pirotehnice, de asta chiar ne dorim să putem face rost de articole pirotehnice neinscripționate în română.
  4. Creșterea amenzilor pentru folosirea articolelor pirotehnice necorespunzător, adică altfel decât cum scrie în lege.

Pentru detalii ma puteți contacta la:

pyroisnotacrimeromania@gmail.com
pyroisnotacrime@secmail.pro

0 have signed. Let’s get to 200!