Grup Yorum'a Özgürlük!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

GRUP YORUM’A ÖZGÜRLÜK!

Devrimci sanatın, faşizme karşı direnişin ülkemizdeki temsilcisi olan Grup Yorum, ilk kurulduğu andan itibaren sürekli baskılarla karşılaşmıştır, karşılaşmaya da devam etmektedir. Son 10 ayda çalışmalarımızı yürüttüğümüz İdil Kültür Merkezi’ne AKP tarafından 4 kez baskın yapılmış, bu baskınlarda onlarca arkadaşımız gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. 22 Eylül günü, yeni albümümüz İlle Kavga’yı halkımıza tanıtmak için düzenlediğimiz imza gününe yine polis baskını gerçekleşmiştir. Şu anda 9 üyemiz; Sultan Gökçek, Fırat Kıl, Dilan Poyraz, Helin Bölek, Dilan Ekin, Betül Varan, Bahar Kurt, Özgür Gültekin, Bergün Varan, koromuzdan İlyas Kazan, Fotoğraf ve Sinema Emekçileri (FOSEM) çalışanı Meral Yıldırım Gökoğlu ve İdil Kafe çalışanı Taylan Gültekin tutsaktır.

Bugün halkın yüreğinde, dilinde yaşayan, yarın da yaşayacak olan yine bizim türkülerimiz, halkın türküleri olacaktır. Bu inançla haklılığımızla; yeni albümümüzün adı gibi, faşizme karşı “ille kavga” diyerek ileriye doğru adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. Grup Yorum üyelerinin serbest bırakılması için bir imza da sen ver!

Bugün GRUP imzanı bekliyor!

GRUP YORUM bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Grup Yorum'a Özgürlük!». GRUP ve imza atan diğer 241 kişiye katıl.