A Mataró, per la República, posem-nos d'acord!

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 500!


__________________________________________________________________

El dijous 17 de maig a les 19:30, a la Sala d'acte de la Fundació Il·luro (c/Santa Teresa, 61), es va presentar el manifest A Mataró, per la República, posem-nos d'acord!

Llegeix la crònica de l'acte.

Totes les tardes dels dissabtes del mes de juny ens podràs trobar a la plaça Santa Anna recollint signatures.

Vine, t'hi esperem!

___________________________________________________________________

El diàleg entre la societat i els partits polítics ha caracteritzat el procés independentista. El juny de 2019 s’albira com a una nova oportunitat per reprendre el camí de la via pacífica republicana i per restablir aquest diàleg a través de les conteses electorals que es realitzaran en aquest període: les eleccions municipals i les eleccions europees. Ambdues significativament importants perquè:

- permetran continuar consolidant i ampliant la majoria republicana des de l’espai formal polític.

- respondran a un estat que promou una causa general contra l'independentisme. I tal com s’ha fet fins ara, la millor manera de superar els obstacles i entrebancs creats per un estat autoritari és arribant a un acord ràpid, potent i possible entre els favorables a la independència que permeti:

  • en l’àmbit municipal tenir cura de la gestió d’un programa eficaç de govern que teixeixi una xarxa plural i transversal entorn els valors republicans dels quals parlava la Declaració Parlamentària del 27 d’octubre.
  • a escala europea la possibilitat de continuar internacionalitzant el dret a l’autodeterminació català i la lluita pacífica per les llibertats democràtiques.

És per tot això que els sotasignats manifestem que cal continuar construint la República units, i que cal bastir una llista conjunta a les pròximes eleccions europees i al mateix temps, en tots els pobles, viles i ciutats del país, i convertir de nou les eleccions municipals de 2019, en un altre plebiscit a favor de la República Catalana.

JUNTS GUANYEM

El passat 1 d’octubre, 28.266 mataronins i mataronines van votar afirmativament en el referèndum per a la independència. Tres anys abans foren 26.474. El 21 de desembre, 30.114 van votar les candidatures sobiranistes al Parlament de Catalunya. I dos anys abans foren 27.871.

A les darreres eleccions municipals a Mataró les forces sobiranistes van obtenir 17.865 vots, un 39,18% dels participants en aquella contesa. La tebior d’aquests resultats contrasta notablement amb els obtinguts l’1 d’octubre i el 21 de desembre. Per tant,és possible millorar, i molt, aquests resultats en les eleccions municipals de 2019.

Alcaldies en mans de les forces del 155 serien un seriós fre al moviment per la República i un gir copernicà de moltes polítiques municipals transversals i de progrés. Especialment perillós seria el desplegament de les polítiques de PP-C’s a escala local en matèria de convivència, llibertats ciutadanes, seguretat, cultura, educació i política lingüística.

Per això ens cal treballar des d’ara mateix per la unitat i per a la possibilitat real que una opció sobiranista sigui la llista més votada a la ciutat. Ho aconseguirem si la ciutadania constata que el seu vot pot ser decisiu per canviar l’actual estat de coses i presentant una proposta programàtica unitària transversal i suficientment atractiva per assegurar que Mataró, juntament amb la resta de les altres ciutats i pobles del país, tindran un paper actiu i rellevant en la nova República Catalana.

UN PROGRAMA DE TOTS I PER A TOTS

El programa de la candidatura republicana ha de transmetre els valors de la llibertat, la igualtat i la fraternitat. Per tant, des de la diversitat ideològica és possible confluir en un programa de cohesió, reformador i de progrés, que asseguri el benestar del conjunt dela ciutadania, especialment dels que viuen en situació de major fragilitat.

El compromís en l’acord ha d’anar lligat a un model de ciutat consensuat. A Mataró això és completament possible, les línies programàtiques de les forces sobiranistes tenen en comú un programa renovador i un model de ciutat similar a desenvolupar en els anys vinents. Això no exclou que el model sigui plural i que el decideixin i el construeixin els votants amb unes primàries organitzades pel conjunt del sobiranisme.

Ha de ser aquest, un programa que atengui i respongui a les necessitats de la majoria: del conjunt dels treballadors, de les classes mitjanes i dels emprenedors, i que aconsegueixi tenir el suport, des de la diversitat i la pluralitat, de totes les forces socials, cíviques i polítiques mataronines que vulguin confluir en un mateix programa i candidatura.

Tenim com a ciutat diferents desafiaments: l’atur, la gestió de l’espai públic, la problemàtica dels joves, el paper de l’educació i dels serveis socials, les polítiques de seguretat, però sobretot una realitat econòmica que hem de millorar i ens ha de portar a la recerca d’un nou model productiu que aposti per les infraestructures del coneixement.

Una candidatura republicana representativa d’un programa compromès amb la comunitat, que fomenti l’associacionisme, que compti amb la ciutadania i on tothom pugui proposar alternatives a les decisions del consistori, amb total i real transparència en la gestió eficient dels recursos públics i que suposi una altra manera de fer política.

Una candidatura republicana que defensi un projecte de ciutat integrat al país i que participi activament en la constitució de la República Catalana.

Els sotasignats ens comprometem a impulsar aquesta candidatura unitària, a promoure  el diàleg i la negociació entre els partits i entitat sobiranistes i republicanes i apel·lem a la responsabilitat i a la generositat de totes les opcions sobiranistes, per concórrer als propers comicis municipals amb un programa comú i una candidatura unitària, que tingui en unes eleccions primàries obertes al conjunt de la ciutadania, el mètode més transparent per esdevenir guanyadora.

El govern municipal ha de representar allò que electoralment avui es confirma com el bloc electoral central de la ciutat, que volem que sigui l’eix de qualsevol acord de governabilitat i per això la unió ha d’esdevenir el nucli d’acció de les forces de progrés amb vocació de reformisme, pacifisme, catalanitat, modernitat i republicanisme i per la defensa de les polítiques de benestar social.

Signa, participa-hi i posem-nos d’acord!

Junts i units per Mataró, farem República.