Παραίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Παραίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

0 have signed. Let’s get to 1,500!
At 1,500 signatures, this petition is more likely to get picked up by local news!
Andreas Nikolopoulos started this petition to Greece

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Δυστυχώς αποτύχατε. Η καταστροφή που βιώνει η χώρα μας την τελευταία εβδομάδα έχει την υπογραφή σας. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η κατάσταση είναι πρωτοφανής και η κλιματική αλλαγή έχει παίξει το ρόλο της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αρκεί για να δικαιολογηθεί η έκταση της ζημιάς που έχει προκληθεί. Διότι, η κλιματική αλλαγή δεν είναι μια καινούργια παράμετρος που μπήκε στη ζωή μας αυτή την εβδομάδα, αλλά την βιώνουμε εδώ και πολλά χρόνια, και ως διαχειριστής της χώρας οφείλατε να είχατε προετοιμάσει καταλλήλως τις αρμόδιες υπηρεσίες και να τις έχετε ενισχύσει προκαταβολικά, ώστε να έχουν στην διάθεση τους όλα τα απαραίτητα εφόδια για τον σωστό σχεδιασμό πρόβλεψης και αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων.

Κρίνοντας από την αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων, ζητώ με κάθε επισημότητα και επιτακτικότητα την υποβολή της παραίτησης σας τη στιγμή που θα σβήσει και η τελευταία φωτιά στην χώρα μας.

Ως πολίτης της Ελλάδας, άρα και ως εργοδότης σας, θέλω να εκφράσω την απογοήτευση μου από το κράτος, την κυβέρνηση και κατά επέκταση από εσάς προσωπικά, διότι δεν έχετε σαν προτεραιότητα σας την προστασία και την ευημερία του ελληνικού λαού. Η απογοήτευση αυτή δεν πηγάζει φυσικά μόνο από την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά η τραγωδία που βιώνει η χώρα και οι συμπολίτες μου δεν μου επιτρέπει να επεκταθώ περαιτέρω.

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Νικολόπουλος

0 have signed. Let’s get to 1,500!
At 1,500 signatures, this petition is more likely to get picked up by local news!