Δεκαπέντε φιλοζωικά πολιτικά κόμματα καλούν σε παγκόσμια δράση!

0 a signé. Prochain objectif : 150 000 !

Animal Rights PARTIES
Animal Rights PARTIES a signé la pétition

Η πανδημία του Covid-19 σκοτώνει ανθρώπους στη χώρα σας, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο! Κι όμως, εδώ και χρόνια, οι ειδικοί μας προειδοποιούν για τους κινδύνους μετάδοσης ασθενειών από τα ζώα στους ανθρώπους.

Από τον χώρο του εγκλεισμού μας, εμείς -οι εκπρόσωποι των κομμάτων της πολιτικής φιλοζωίας από ολόκληρο τον κόσμο- σας στέλνουμε αυτό το επείγον πολιτικό μήνυμα.

Μας παρουσιάζουν αυτή την πανδημία πως δήθεν προέρχεται απλά από κάποιο άγριο ζώο, που το τρώνε στην Κίνα. Αλλά αυτή η εικόνα είναι αποσπασματική: από προηγούμενους λοιμούς ξέρουμε ότι το πρόβλημα είναι η κατανάλωση ζώων γενικά, όχι μόνο άγριων ζώων! Ο κόσμος έχει γνωρίσει κι άλλες επιδημίες που προήλθαν από τα ζώα, όπως το SARS, το MERS, η Γρίπη των Χοίρων, των Πτηνών και η Νόσος των Τρελών Αγελάδων.Τρεις στις τέσσερις νέες μεταδοτικές ασθένειες προέρχονται από την κατανάλωση ζώων.

Πληρώνουμε βαρύ αντίτιμο που τρώμε ζώα. Το αντίτιμο όμως που πληρώνουν τα ίδια τα ζώα, είναι ακόμα βαρύτερο! Τα κακοποιούμε, τα τροποποιούμε γενετικά, τα εκθέτουμε ως θέαμα, τα στοιβάζουμε σε στενούς χώρους, τα κλείνουμε σε κλουβιά, τα ψαρεύουμε, τα παγιδεύουμε, τα κυνηγάμε, τα πουλάμε, τα σφάζουμε, τα κυνηγάμε λαθραία, τα μεταφέρουμε.

Εκμεταλλευόμαστε τα ζώα πέραν των ορίων της βιωσιμότητας.

Τα κατεστημένα συμφέροντα που κερδοσκοπούν από την εκμετάλλευση των ζώων υποστηρίζονται από αδίστακτους πολιτικούς και αδύναμες κυβερνήσεις. Δισεκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος ξοδεύονται κάθε χρόνο για αυτές τις ωμές πρακτικές, με θύμα τα ζώα.

Η κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών ενισχύει την πιθανότητα να αρρωστήσουμε από χρόνιες ασθένειες και από ορισμένες μορφές καρκίνου.

Η κτηνοτροφία είναι από τους κύριους υπεύθυνους για τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, για την αποψίλωση των δασών και για τη ρύπανση του εδάφους και του νερού, που καταλήγει στην καταστροφή των οικοσυστημάτων και στη μαζική εξαφάνιση των ειδών.

Η κατανάλωση ζωικών προϊόντων οδηγεί αυτά τα προβλήματα σε όξυνση, όπως συμβαίνει στις ημέρες μας. Το κυρίαρχο μοντέλο διατροφής μας είναι μια ωρολογιακή βόμβα!

Ήρθε η ώρα για μια αποφασιστική και ιστορική στροφή. Εμείς, τα πολιτικά φιλοζωικά κόμματα από ολόκληρο τον κόσμο, προτρέπουμε τις κυβερνήσεις μας να προχωρήσουν σε άμεσες και ριζικές αλλαγές:

Ζητάμε από τις κυβερνήσεις μας:

  • Να αρχίσει η δραστική μείωση στην παραγωγή ζωικών προϊόντων, με στόχο αυτά να έχουν μειωθεί κατά 70% έως το 2030.
  • Να επιβληθεί υποχρεωτική σήμανση όλων των ζωικών προϊόντων, όπου θα αναφέρεται ο τόπος και ο τρόπος εκτροφής των ζώων, αν είχαν αρκετή πρόσβαση σε ανοιχτό χώρο, αν αναισθητοποιήθηκαν πριν σφαγιαστούν -και πληροφορίες για το οικολογικό αποτύπωμα κάθε προϊόντος.
  • Να πάψουν η κατανάλωση και το εμπόριο άγριων ζώων και η διεθνής μεταφορά ζωντανών ζώων.
  • Να απαγορευτούν η βιομηχανική κτηνοτροφία και ιχθυοτροφία.
  • Να σταματήσουν οι επιδοτήσεις για παραγωγή κρέατος και γαλακτοκομικών.
  • Να παρέχονται υποχρεωτικά φυτοφαγικές επιλογές στα συσσίτια.
  • Να βοηθηθούν οι κτηνοτρόφοι στη μετάβασή τους στη φυτική παραγωγή.

Τέλος, ζητάμε από όλους σας να αναλάβετε δράση! Οφείλουμε να αλλάξουμε το μοντέλο της διατροφής μας.

Αν όχι για τα ζώα, αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες για χάρη των παιδιών σας, της υγείας σας και του πλανήτη. Ας κάνουμε αυτόν τον κόσμο καλύτερο, για τους ανθρώπους και για τα ζώα! Κι ας αρχίσουμε να το κάνουμε από σήμερα!

Ευχαριστούμε πολύ!