Petition Closed

Zahtijevamo povratak Međunarodne galerija portreta u tuzli!

This petition had 1,226 supporters


Međunarodna galerija portreta u Tuzli, jedna od dvije u Evropi (druga je u Londonu), odnedavno je spojena u Centar za kulturu. Otvorena 1964, sa više od 53 godine postojanja, MGP je jedina ustanova u BiH kojoj je RBiH kupila i donirala preko 4000 portreta, te je jedina kulturna ustanova u gradu Tuzla uvrštena na listu kao institucija od posebnog značaja u FBiH (kasnije skinuta od politika kojima Tuzla radi svoje strukture nije draga). Ovim putem, mi želimo iskazati nezadovoljstvo povodom uništavanja simbola grada i kulture, koji je ugašen iz nelogičnih razloga! Također, ova peticija će biti osnov za okrugli stol, na kojem će biti pozvani gradonačelnik, gradski vjiećnici, potpisnici otvorenog pisma, te svi građani zainteresovani za ovu inicijativu. Zaustavimo uništavanje kulture, te vratimo Tuzlu kao najvažniji simbol građanskog duha i borbe protiv kulturocida. 

Otvoreno pismo: http://radiokameleon.ba/2017/08/05/otvoreno-pismo-gradjana-tuzle-nismo-selendra-vratite-ime-medjunarodnoj-galeriji-portreta/Today: omer is counting on you

omer berbic needs your help with “Gradska Skupština Tuzle: Zahtjevamo povratak međunarodne galerija portreta!”. Join omer and 1,225 supporters today.