Premestimo Prirodnjački muzej u Beogradu u zgradu stare železničke stanice

0 have signed. Let’s get to 100!
At 100 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Mihajlo Popesku started this petition to Gradonačelnik Zoran Radojičić and

Prirodnjački muzej u Beogradu, osnovan 1895. godine, je jedna od najstarijih srpskih ustanova, i raspolaže fascinantno bogatim prirodnjačkim zbirkama i knjigama.

Prirodnjački muzej nema stalnu postavku, već se u privremenom prostoru čuva ogromna prirodna i kulturna baština sa 117 zbirki i preko milion primeraka iz Srbije, sa Balkana i iz celog sveta. Uprkos nedostatku izložbenog prostora, Prirodnjački muzej već godinama intenzivno radi na izložbama, naučnim istraživanjima i skupovima i radionicama za decu svih uzrasta.

Gradske vlasti trenutno obnavljaju zgradu stare železničke stanice površine 6,000m2 i imajući u vidu veličinu prostora smatramo da u ovoj zgradi treba da bude Prirodnjački muzej, jer muzej već decenijama nema uslove da nase bogatstvo pokaže domaćim i stranim posetiocima. Prirodnjački muzeji sveta, poput onih u Londonu, Njujorku ili Beču, su ne samo vodeće atrakcije za turiste, već i centri za edukaciju i razvoj nauke.

Dakle, najbljubaznije zahtevamo od gradskih vlasti da se Prirodnjački muzej preseli u obnovljenu zgradu železničke stanice. Time bi Prirodnjački muzej mogao da, na dovoljno velikom prostoru, izloži svoje brojne eksponate, proširi edukativni sadržaj o biološkom, geološkom i kulturnom nasleđu nase zemlje i regiona, a samim tim i privuče više posetilaca.

Beograd i Srbija zaslužuju da Prirodnjački muzej dobije novi i veći prostor.

0 have signed. Let’s get to 100!