0 have signed. Let’s get to 1,000!

Na niškim konkursima koji se raspisuju za sufinansiranje medijskih projekata od javnog interesa u poslednjih pet godina podeljeno je nešto više od tri miliona evra (353 miliona dinara).

Iako ovi projekti treba da služe potrebama građana, odnosno da doprinesu njihovom informisanju o nedostajućim temama iz svih oblasti života, Grad Niš ih nikada nije pitao šta bi želeli da gledaju, slušaju ili čitaju u medijima koje, preko ovakvih konkursa, plaćaju iz svog džepa.

Zbog toga je Odbor za ljudska prava Niš pokrenuo inicijativu da se građanima Niša omogući da utiču na to za koje teme i kakav pristup izveštavanju se izdvaja njihov novac.Tražimo uvođenje Mehanizma za sistemsko uključivanje građana u definisanje javnog interesa u javnom informisanju na lokalnom nivou, na osnovu kojeg će se kreirati Javni poziv za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u javnom informisanju.

Da li ste za to da Vas lokalna samouprava obavezno pita šta smatrate temama o interesa za Vaš život, kojim temama dajete prioritet i koji pristup izveštavanju smatrate dobrim, kako bi to uticalo na sadržaj i rezultat konkursa na kojem se Vašim novcem finansiraju medijski projekti od javnog interesa?

Kad finansiram, želim da biram!
#BudimoInformisaNI!

Today: Odbor za ljudska prava Niš is counting on you

Odbor za ljudska prava Niš / needs your help with “Grad Niš: Uključivanje građana u definisanje javnog interesa u javnom informisanju na lokalnom nivou”. Join Odbor za ljudska prava Niš and 517 supporters today.