Naše kraljevstvo - online peticija za zaštitu Spomen park šume "Kraljevica"

0 have signed. Let’s get to 2,500!

Zaječarska inicijativa je tokom 2020. godine započela inicijativu za zaštitu Spomen park šume "Kraljevica". Na samo 7 minuta od centra grada, Kraljevica je oduvek bila jedno od najomiljenijih mesta za sve Zaječarce, bilo da je koriste za rekreaciju, sport, šetnju, zabavu ili samo za uživanje u prirodi. Međutim, više od jedne i po decenije, Kraljevica je potpuno zapostavljena - Neki delovi se uopšte ne održavaju, mnoge staze više ne mogu da se koriste zbog rastinja, dok se sama šuma nalazi u veoma lošem stanju. Posebno brine nepostojanje prostornog plana za Kraljevicu, odnosno primeri neplanske i ad hoc gradnje. Prethodno donesene odluke o zaštiti Park šume "Kraljevica" od strane lokalne samouprave, odnosno njihova primena su se pokazali kao potpuno neefikasni. Ovom peticijom želimo da pokažemo koliko je Zaječarcima stalo da njihova "zelena oaza" bude zaštićena, kao i da nateramo nadležne da na ovaj resurs grada konačno obrate pažnju kakvu Kraljevica zaslužuje!  Podržite ovu inicijativu svojim potpisom!