Support for Vasil Gavranliev to represent Macedonia on Eurovision Song Contest 2021

Support for Vasil Gavranliev to represent Macedonia on Eurovision Song Contest 2021

0 have signed. Let’s get to 2,500!
At 2,500 signatures, this petition is more likely to get picked up by local news!

Nikola Jankulovski started this petition to Government of the Republic of North Macedonia

Во 2021 нема место за национализам и хомофобија, особено не кога станува збор за музиката. Македонија на Евровизија била претставувана од пејачи од различни етникуми и тоа е наша предност. Политизирањето на Евровизија мора да престане од тие што навредуваат и неосновано шират говор на омраза.

0 have signed. Let’s get to 2,500!
At 2,500 signatures, this petition is more likely to get picked up by local news!