Petition Closed

Per l'acollida de refugiats a Andorra i el reconeixement del dret d'asil

This petition had 77 supporters


Davant la situació de milers de refugiats al món i les manifestacions del Govern d'Andorra fa dos anys expressant la seva voluntat d'acollir una vintena de persones reclamem al Govern i a les entitats públiques:

1. Complir amb les manifestacions d’acollir una vintena de refugiats abans de finals d’any.

2. Reconèixer el Dret d’asil i l’Estatut de refugiat. A través de la Convenció de Ginebra i de la Convenció de Nacions Unides sobre els refugiats o amb una legislació pròpia. Contribuir i integrar-se en la construcció d’un Sistema Europeu Comú d’Asil.

3. Creació d’un pla Estatal per a garantir l’acollida, integració i autonomia de les persones refugiades amb un pressupost que inclogui serveis educatius, d’assistència social i sanitària, formació i inclusió laboral i accés a l’habitatge. Durant almenys dos anys.

4. Establiment d’una taula nacional sobre migracions i refugi amb la participació de representants del Govern, comuns, entitats i agents socials amb experiència en la temàtica.

5. Incrementar el pressupost de Cooperació (no arriba al 0,3% de la despesa prevista per l’Estat el 2017) i destinar recursos econòmics i logístics a:
- Projectes d’educació per al desenvolupament de sensibilització i conscienciació en matèria de migracions, refugi i lluita contra el racisme a Andorra.
- Accions de cooperació tant en camps de refugiats a Europa i Orient Mitjà i d’atenció a la població en conflictes a l’Orient Mitjà, Àfrica, Amèrica Llatina, etc. (en origen) sense oblidar motius de gènere o climàtics, entre altres.
- Projectes de cooperació per a mitigar els efectes de guerres, climàtics, discriminació sexual, de gènere o raça, etc. en els països d’origen.

6. Intercedir davant la ONU i el Consell d’Europa per establir vies segures per a l’arribada de persones refugiades.

7. Emprar les trobades amb representants dels organismes internacionals i europeus i les reunions bilaterals amb els Estats veïns per establir polítiques de cooperació en matèria d’asil i refugi i pressionar perquè es compleixin els compromisos.

8. Incloure criteris de comerç just i ètic en les compres de les institucions públiques.

9. Ratificació del Tractat Internacional de Control d’Armes i polítiques institucionals i econòmiques per no col·laborar amb empreses que fomentin aquest negoci.

10. Finalment, encoratgem a la societat civil a trencar els prejudicis, a vèncer la por i l’odi, a eradicar el racisme i la intolerància i a potenciar el respecte, l’empatia, la solidaritat i l’amor. Animem a tothom a alçar-se i a manifestar-se per promoure un canvi d’actitud, creant així una consciència col·lectiva fonamentada en aquests valors.

 

 Today: Obrim-los, Obrim-les is counting on you

Obrim-los, Obrim-les needs your help with “Govern d'Andorra: Per l'acollida de refugiats a Andorra i el reconeixement del dret d'asil”. Join Obrim-los, Obrim-les and 76 supporters today.