Idleb'i ara/نداء إدلب

0 a signé. Allez jusqu'à 100 !

Saygın Türk hükümetine
Suriye topraklarında ve uluslararası topluma önce size rehin ve taahhütlerin varlığından ve Suriye'nin kuzey, özellikle İdlib bölge için bu alanlar ın hedef sorumluluğu bir ateşkes anlaşmaları dahil Suriyelilerin, önünde artmasını azaltmak için alanlarında garantörü olarak kapasiteniz dahilinde bu itiraz ile size gidin.
Biz İdlib bugün yaklaşık dört milyondan Suriyeliler çoğu sivil ve insani düzeyde yıkıcı sonuçlara yol açabilir bu bölgede herhangi bir askeri gelecek yönlendirmeler arasında korkularımızı artırır sert insani koşullarda büyük bir nüfus yoğunluğu, Suriye'nin diğer bölgelerinden zorla toplanan yerinden oluşmaktadır bu bağlamda dikkat özellikle onlar çözümler genel bağlam Suriye hem montaj ulusal egemenlik ve gelecekteki ulusal Suriye hükümetinin gözetiminde içerir içindedir Suriye, siyasi bir çözüm olabilir kadar geçici bir çözüm olarak aşağıdaki talepleri öne sürdüğü bizi takip edecek Suriye'nin geleceği ve genel olarak bölge üzerinde.

• rejimi ve müttefiklerinin ve belirsizlik ve sürekli bir gerginlik durumunda bir nüfus haline gelmiştir bu alanlarda karşı herhangi bir düşmanca askeri harekat dizginleme garantör devletlerin yükümlülüğü herhangi saldırıdan sivilleri korumak.
• Askeri grupların dağılması ve Suriye ulusal projesini taşıyan bir ulusal orduya girişleri.
• Sivil toplum ve sivil bir yönetimin oluşması için bu alanların yönetiminden Suriye kadro ve seçkinlerin teslim belediyeleri seçildi ve bilimsel sivil idari faaliyetleri ile işbirliğini içerir ve yeterlilikler aslında hizmet ve yaşam ve hizmet kurumlarının yönetimini geliştirmek için gençlik güçleri ve kadınları dahil.
• İdlib altyapının rehabilitasyonu hızlandırmak ve su, elektrik, okul hizmet temin ve üniversiteler uluslararası tanınma Bchhadadtha şartlarını kontrol edin.
• Suriyelilerin ve Suriyelilerin haklarını desteklemek için insan hakları ve insan hakları kurumlarını aktif hale getirmek.

Biz bu şeylerin başarı siyasi düzeyde, İdlib bölgesinde herhangi bozulmasını önlemek için entegre bir yol olduğuna inanıyoruz, sosyal, insani ve güvenlik ve başından sopa ve bölge halkı güvenliğine erişimi sağlamak mümkün olduğunu teyit etmek gerek.

Syrian Bloc (Syrian political party)

الى الحكومة التركية الموقرة
نتوجه لكم بهذا النداء بصفتكم احدى الدول الضامنة لمناطق خفض التصعيد على الاراضي السورية وانطلاقا من وجود تعهدات والتزامات لكم أمام المجتمع الدولي وامام السوريين والتي تتضمن اتفاقيات وقف إطلاق النار في هذه المناطق والتي تحملكم المسؤولية عن منطقة الشمال السوري وبشكل خاص منطقة ادلب.
نشير في هذا السياق الى ان ادلب تضم اليوم ما يقارب اربعة مليون سوري، جُلَّهم من المدنيين والمهجرين قسريا من المناطق السورية الأخرى يتجمعون بكثافة سكانية كبيرة في ظروف إنسانية قاسية مما يزيد من مخاوفنا لأي تصعيدات عسكرية في هذه المنطقة قد تكون لها نتائج كارثية على الصعيد الإنساني خصوصاً وعلى مستقبل سوريا والمنطقة عموماً مما يحذو بنا لطرح المطالب التالية كحل مؤقت ريثما يصار الى حل سياسي في سوريا تكون فيه الحلول ضمن سياق عام يشمل كل سوريا بأطر السيادة الوطنية و باشراف الحكومة السورية الوطنية المستقبلية.

• حماية المدنيين من اي اعتداء من قبل النظام وحلفائه وإلزام الدول الضامنة بلجم اي عمل عسكري عدائي ضد هذه المناطق والتي بات سكانها في حالة من الترقب والتوتر المستمر.
• حل الفصائل العسكرية ودخولها ضمن جيش وطني يحمل مشروع وطني سوري.
• تسليم الكوادر والنخب السورية من المجتمع المدني إدارة هذه المناطق لتشكيل ادارة مدنية تتضمن المجالس المحلية المنتخبة والتعاون مع الفعاليات المدنية والكفاءات الادارية والعلمية المتضمنة للقوى الشبابية والنسائية لتحسين الواقع الخدمي والمعيشي وادارة المؤسسات الخدمية.
• نؤكد على ضرورة تشكيل جهاز قضائي من القضاة المنشقين يكون نواة القضاء في الشمال السوري وجهاز جنائي وشرطة تضبط الأمن وتحفظ السلم الاجتماعي من المنشقين عن القضاء والشرطة
• الاسراع في اعادة تأهيل البنية التحتية في ادلب وتأمين الخدمات من ماء وكهرباء ومدارس وجامعات تحقق شروط الاعتراف الدولي بشهاداتها.
• تفعيل المؤسسات الحقوقية والإنسانية مؤسسات دعم المرأة والطفل لضمان حقوق السوريين والسوريات.

نرى أن تحقيق هذه الأمور يشكل مسار متكامل لتفادي أي تدهور في منطقة إدلب، على الصعيد السياسي، الاجتماعي، الأمني والإنساني ونتمسك بضرورة البدء به ونؤكد أن سكان المنطقة قادرون على تحقيقه للوصول الى بر الأمان.

تكتل السوريين

تكتل compte sur vous aujourd'hui

تكتل السوريين a besoin de votre aide pour sa pétition “gouvernement turque : Idleb'i ara/نداء إدلب”. Rejoignez تكتل et 23 signataires.