Usunięcie z wyników wyszukiwania frazy"znak hitlerowski" w Google symbolu Polski Walczącej

0 have signed. Let’s get to 100!

Znak Polski Walczącej był, jest i będzie symbolem walki polskiego społeczeństwa z niemieckim okupantem podczas II wojny światowej. Nie możemy pozwolić na to, aby w wynikach wyszukiwania grafiki Google pod zapytaniem "znak hitlerowski" ukazywał się znak Polski Walczącej.

Kotwica Walcząca była symbolem nadziei na odzyskanie niepodległości.

W czerwcu 2014 Sejm uchwalił ustawę o ochronie Znaku Polski Walczącej. Zgodnie z art. 1 ustawy znak, będący symbolem walki polskiego narodu z niemieckim agresorem i okupantem podczas II wojny światowej, stanowi dobro ogólnonarodowe i podlega ochronie należnej historycznej spuściźnie Rzeczypospolitej Polskiej. Otaczanie Znaku Polski Walczącej czcią i szacunkiem stało się prawem i obowiązkiem każdego obywatela Rzeczypospolitej Polskiej, a jego publiczne znieważanie podlega karze grzywny (art. 2 i 3 ustawy).

Żądamy DEFINITYWNEGO usunięcia polskiego narodowego symbolu Polski Walczącej z wyników wyszukiwania frazy "znak hitlerowski" w Google.

Today: Angelo is counting on you

Angelo Keirouz needs your help with “Google, Inc: Usunięcie w wynikach wyszukiwania "znak hitlerowski" w Google symbolu Polski Walczącej(PW)”. Join Angelo and 30 supporters today.