Petition Closed

#GoogleReader çalışmaya devam etsin

Supporters

Sevgili Google:

Bundan yıllar önce (yıllar, vay be) Google Reader benim için en önemli sosyal ağlardan bir tanesiydi. Bu kazara olmuş bir şeydi. Ben de herkes gibi Reader'ı varsayılan amacıyla--internetteki birçok içeriği bir araya getirmemi ve okumamı sağlayan bir araç olarak--kullanıyordum. Fakat, benim gibi birçok başka kişi de aynı şeyi yapıyordu. Hem de çok. Birçok insan ilgilendikleri şeyleri paylaşıyordu ve siz muhteşem (muhteşem!) paylaşma ve yorum yapma özelliklerini eklediğinizde, Google Reader pek çoğumuz için şahane bir deneyime dönüştü. Böylece, günlük içerik okuma ve paylaşımlarımızın vazgeçilmez merkezi haline geldi.

Maalesef, bu güzel "fazladan" gelen özelliklerini kaldırmaya karar verdiniz. Ben burada size bu fikrinizden vaz geçin demiyorum (ama aslında vaz geçmelisiniz). Ama bu özelliklerin kalkması, Google Reader'in gündelik değerini de azalmasına neden oldu. Ben de, diğerleri gibi, onu giderek daha az kullanmaya başladım. Chrome tarayıcımdaki Reader eklentisine iki üç kez tıklamaya, şimdilerde günde bir kez (tamam, son zamanlarda birkaç günde bir kez) başladım.

Ama Reader hala benim gündelik internet kullanımımın önemli bir parçası. Benim için olduğu kadar bu kampanyaya imza atan pek çok, hem de epey çok sayıda insan için Google Reader çok önemli.

Google'ın sunduğu diğer hizmetlere (Gmail, YouTube ve hatta Google+ bile) olan güvenimizin sarsılmaması bizim diğer ürün ve hizmetleri nasıl ve neden kullandığımıza saygı duymanıza bağlı. Bu Reader'daki herhangi bir data değil artık. Bu, bizlerin sizin sunduğunuz ürünü sevdiğimiz için kullanmamızla alakalı, çünkü bu ürün bizim hayatımızı güzelleştiriyor--ve çünkü size duyduğumuz güveni sarsmayacağınıza güveniyoruz.

Bu yüzden, lütfen bu güveni sarsmayın. Siz, yıllık pazar payı pek çok ülkenin yıllık bütçesinden çok daha fazla olan, dev gibi büyük bir şirketsiniz. Sizler zamanınızın %20'sini asla gün ışığı görmeyecek ürünleri geliştirmeye harcayabilecek durumdasınız. Kendi kendini kullanabilen arabalar ve muazzam özellikleri olan gözlükler geliştirmek için deneyler yapıyorsunuz ve biz bunları bizim ihtiyaçlarımıza, menfaatlerimize uygun biçimde kullanacağınıza güveniyoruz. Güveniyoruz!

Bizi önemsediğinizi gösterin.

Google Reader'i öldürmeyin.