Ezilen, hor gorulen veteriner saglik teknikerleri

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Ben Laborant ve Veteriner Sağlık Teknikerliği mezunu bir gencim. Mesleğim gereği sadece Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında devlet memuru olarak istihdam edilebiliyorum. Sizden uğradığım hak kaybı ve kaybettiğim menfaatim için yardım bekliyorum.

TALEP: Teknikerlerin de bakanlıkta sözleşmeli alımlarda istihdam edilmesi.

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 22.05.2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre, Bakanlığın taşra teşkilatında ihtiyaç duyulan yerlerde (il/ilçelerde) istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre 1341 Mühendis, (874 Ziraat, 328 Gıda, 96 Su Ürünleri, 10 Balıkçılık Teknolojisi, 33 Harita Mühendisi) 717 Veteriner Hekim olmak üzere toplam 2058 sözleşmeli personel alacaktır.

İlgili bu alım sadece lisans mezunu teknik hizmetler sınıfına mensup meslek branşlarından yapılmaktadır. Ben Veteriner Sağlık Teknikeri olup teknik hizmetler sınıfında çalışması gereken Önlisans mezunu biri olmama rağmen bakanlık bizi sözleşmeli alımlarda istihdam edemeyeceğini, sadece merkezi yerleştirme ile istihdamın sağlanabileceğini belirtiyor. Öte yandan merkezi yerleştirmelerde kullanılacak sayıları maliye bakanlığı ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtmaktadır. Dağıtılan bu sayıların merkezi yerleştirme için kullanılma zorunluluğu da yoktur. Kurum içi ve kurumlar arası nakillerde, eş durumlarında, sağlık ile ilgili durumlarda kullanılmaktadır çoğunlukla. Bu sebeple sadece merkezi yerleştirme ile bakanlıkta çalışabileceğim için belirttiğim nedenlerden dolayı yıllardır KPSS sınavında yüksek puanlar almama rağmen atanamamaktayım. Fakat sözleşmeli alımlar ile binlerce kişi yerleştirilirken puanları ve sıralamaları komik olacak düzeyde gerilere gelmektedir.

Ben ve benim gibi Laborant ve Veteriner Sağlık Teknikerliği mezunu herkes sözleşmeli alımlarda da istihdam edilmelidir ki bu adaletsiz durum, bu eşitsizlik ortadan kaldırılmalıdır. Bu duruma artık müdahale edilemezse sayısı 20.000’leri aşan mezuna her yıl katılan binlerce mezunda eklenerek kamu üzerinde büyük bir sorun oluşacaktır. Hali hazırdaki binlerce mezuna rağmen merkezi yerleştirme için sadece bakanlığa 200 kişilik kadro ayrıldığı da vahimdir(havzullah gokyer)

Bugün Havzullah imzanı bekliyor!

Havzullah gökyer bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «gokhavzullah@gmail.com: Ezilen, hor gorulen veteriner saglik teknikerleri». Havzullah ve imza atan diğer 280 kişiye katıl.