Glikoz şurubu yasaklanmalı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Glikoz şurubu bir diğer adıyla mısır şurubu, mısır nişastasından elde edilen bir şeker türüdür. Diğer şekerlere göre daha tatlı olması ve üretim maliyetinin düşük olması yüzünden çok tercih edilmektedir. Bu şekerin aldığımız bir ürünün içinde olduğunu tadına bakarak anlamamız mümkün değildir. Çünkü tadı normal şekere çok benzemektedir.

Glikoz şurubu vücuda girdiğinde ön etki olarak vücudun şeker dengesi alt üst olur. Hormonal sistemleri bozar ve uzun vadede kansere neden olabilir. Uzun yıllar süren araştırmalarda glikoz şurubunun kanserli hücreleri beslediği görülmüştür. Astım ve Multi Sikleroz gibi hastalıklara neden olabileceği gibi karaciğeri büyütücü etkisi olduğuda ortaya çıkmıştır. Bu durum da daha çok yağ depolamamıza ve kilo almamıza neden olmaktadır. Böbreklerde taş oluşumuna ve patolojik değişikler ortaya çıkmasına da neden olmaktadır. Ayrıca uzun vadede Alzheimer riskini artırıyor.

Fransa, Hollanda ve İngiltere'de yasaklanırken ve Amerika'da kullanım kotası %10’dan % 2’ye düşürülürken neden ülkemizde kullanım kotası %15’lere çıkarılıyor?

Marketlerde satılan nerdeyse tüm paket gıdaların içerikleri glikoz fruktoz mısır şurubuyla dolu. Çocuklarımızın, gençlerimizin sağlıklarıyla oynanmasına izin vermeyin. Ülker, Torku, Eti bildiğimiz bütün markalar dahil bu maddeyi kendi para hırsları uğruna yiyeceklerin içine katmalarına izin vermeyin.

Sonuç olarak Türk milletinin sağlığı çocuklarımızın geleceği için lütfen glikoz şurubu yasaklansın.

Bugün Gonca Gül imzanı bekliyor!

Gonca Gül Demir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Glikoz şurubu yasaklanmalı». Gonca Gül ve imza atan diğer 83 kişiye katıl.