Petition Closed

Vratite rijeku Ribnicu u pređašnje stanje i zaštitite od dalje devastacije

This petition had 338 supporters


Primjer nelegalnog betoniranja korita rijeke Ribnice, kao jednog od simbola Podgorice, govori o tome do koje mjere je dosegao ljudski nemar, neznanje i grubo kršenje zakona, kako od strane investitora tako i od strane nadležnih institucija koje planiraju i kontrolišu radove regulacije rijeka.

Zahtijevamo da se počinioci krivičnog djela u prvom redu doo Nikić i Neksan i Uprava za inspekcijske poslove kazne, te da se dodatno o trošku spomenutih investitora sruše betonske prepreke i podzide i da se korito rijeke Ribnice vrati u prirodno stanje koliko je to moguće.

Pozivamo građane da potpišu ovu peticiju i da traže odgovornost onih koji su bahato odlučili da unište ne samo ekološku, nego i kulturološku, ambijentalnu, memorijalnu i rekreativnu vrijednost koju je ova rijeka imala.

Tražimo da Glavni grad  hitno izradi plan i krene u postupnu akciju rješavanja svih problema koji su zbog njihovog nemara zadesili Ribnicu, koja danas leži bezvodna pod naslagama betona i otpada.Today: Natasa is counting on you

Natasa Kovacevic needs your help with “Glavni grad Podgorica: Vratite rijeku Ribnicu u pređašnje stanje i zaštitite od dalje devastacije”. Join Natasa and 337 supporters today.