Sırt Çantama Dokunma

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Ankara Etimesgut Gimsa'sına 22.04.2018 Pazar günü 19:30'da sırt çantalı olduğum gerekçesiyle alınmadım. Bu sırada girişin biraz önünde kitap reyonunun önünde kızıl kısa saçlı bir bayan benimle aynı model sırt çantasıyla birlikte duruyordu. Güvenliğe bunu söylediğimde ''O beni bağlamaz ama sen geçemezsin'' cevabını aldım. Çantanın benim şahsi el çantam olduğunu, içinde kalem, kitap, cüzdan, telefon gibi özel eşyalarım bulunduğunu, isterlerse açıp gösterebileceğimi söyledim ancak yine de beni içeri almayacaklarını söylediler. Bu sırada pek çok kadın kocaman çantalar, bebek arabalarına asılı sırt çantaları ile rahatlıkla geçip alışveriş yapıyordu. O sırada güvenliklerden birisi yanındaki güvenliğe ''küçücük boyuyla ne uğraştırdı'' dedi. Bu esnada arkamdan çocuklu bir bayan alışveriş sepetiyle bana çarptı ve onda da sırt çantası vardı. O bayanı gösterdiğimde ise ''Onun çantası küçük ve kendisi çocuklu'' cevabını aldım. Şaşkın gözlerle bizi izleyen hanımefendiden çantalarımızı ölçmeyi rica ettim, sağ olsun kırmadı ve ölçtük. Çantalarımız 28 cm genişliğinde boyu 35 cm boyunda (eve gelince sinirden ölçtüm) ölçü olarak aynı, marka olarak farklı iki çantaydı. Yine de beni içeri almadılar, hanımefendi ise rahatlıkla girdi. Kendisinden sonra başka bir bayan sırf bu nedenle çantasını garajdaki arabasında bıraktığını, çantanın arabadan çalınma durumunda ise hiç bir şekilde sorumluluk kabul etmediklerini söyledi. Bende geçişime izin vermeyen 3 güvenliğe yaptıklarının haksızlık olduğunu, yıllardır onlardan alışveriş yapmama rağmen daha önce hiç böyle bir şey yaşamadığımı söyledim. Bu seferde ''Beğenmiyorsan alışveriş yapmazsın'' diyerek beni zorla dışarı çıkarttılar.

Ben 21 yaşında üniversite öğrencisi genç bir kadınım. Benim çeşitli sağlık sorunlarım nedeniyle çocuğum olmuyor olabilir, ne kadar uğraşsam da elimde olmayan sebeplerle boyum uzamamış olabilir... İhtimalleri alt alta sıralayacak olursak binlerce neden çıkar. Böyle bir şeyin bu şekilde yüzüme vurulması son derece gaddar, aşağılayıcı ve saygısızca bir tavır. Gerek kısa olan boyum gerekse olmayan çocuğum yüzünden psikolojik şiddet, aşağılanma, çifte standart ve ayrımcılığa maruz kaldım.

Bugün Ecem Sinemis imzanı bekliyor!

Ecem Sinemis ÜKE bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Gimsa Market: Sırt Çantama Dokunma». Ecem Sinemis ve imza atan diğer 15 kişiye katıl.