Geleceğimiz için mahalle sütçümüze sahip çıkalım

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Bilindiği gibi sokak sütçülerine,satılan sütün ambalajlanması gibi bir yaptırım uygulanması söz konusu. Ancak ambalajlama ve küçük şişelere doldurma gibi işlemler sırasında sütteki ısı artışı,dolayısıyla tüketiciye gelene kadar oluşacak zaman kaybından dolayı sütün bozulma riski oluşacaktır. Bu riski önlemek için de sütçülerimiz ek külfetlere girerek zorlanacaklardir. Markette satılan ve çeşitli katkı maddeleri barındıran dayanıklı sütler yerine sokak sütçümüzden doğrudan çiftliklerden gelen bir kaç saat önce makinelerle sağılıp soğutulmuş organik sütümüzü içmek istiyoruz. Bu konuda büyük süt markalarını desteklemek yerine ekmeğini çıkarmak isteyen ve bize organik sütümüzü uygun fiyata tedarik eden sokak sütçülerimizin önüne engel çıkarılmamasını,aksine desteklenmesini rica ediyoruz.

Bugün Müge imzanı bekliyor!

Müge Çetinkaya bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Gida tarim ve hayvancilik bakanligi: Sütümüzü mahalle sütçümüzden almak istiyoruz». Müge ve imza atan diğer 19 kişiye katıl.