Yeni Bir Gezi Blogu Daha Açılmasın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Tehlikenin farkında mısınız?: Gezi Blogları

Bizi internetin bulunmasına sövecek hale getiren gezi blogları tehlikesi, gün geçtikçe büyüyor. Gün geçmiyor ki yeni bir gezi blogu açılmasın, yeni bir gezgin kisvesi altında nispetçi şahıs türemesin.

Geziye çıkan gezgin, instagram'da, uçak kanadından başlayarak, Hindistan'daki Hint fakirinin burnunun içine kadar, gözümüze sokuyorlar.
Peki neden bu kadar gezi blogu!

Neden açıyorlar ? Amaç ne ?

Zatıâlilerine sorduğumuzda gerçeğin etrafında fır dönen, fırıldak tek popüler cevap alıyoruz.

-Gezdiğim gördüğüm yerleri ve tecrübelerimi insanlarla paylaşmak.-

Peki sizce biz yedik mi? Hayır tabi ki. Açık açık söylesene ya arkadaş!
-Sponsorlardan bedava uçak bileti alırım belki. Otelleri bedavaya getiririm. Eski sevgiliye hava atar yenisi için “cool” görünürüm, ortamlarda havalı havalı takılırım- Gerçeklerini de bizimle paylaşsana!
Ama yok! Tek bir amaçları var insanlığa faydalı olmak. Tecrübelerini gelecek nesiller aktarmak.
Yedik mi? HAYIR!
Nasıl tanırız, uzak dururuz ?
Onu uzaktan bile tanırsınız. İsmi de cismi de ben buradayım diye selam çakar.
Mesela; Tipik bir gezi blogunun olmazsa olmazı neşeli bir isim. Gezginzürafa, gezginkelebek. Böyle bir isim gördünüz mü ? Hah işte ilk işaret. İkinci bir işarete mahal kalmadan oradan uzaklaşın.
Özelikle İnstagram profilinde sadece gezip gördüğü yediği içtiği fotoğrafları varsa o acemidir. Bir şeycik yapmaz, rahat bir nefesin alıp engelleyin olsun bitsin.
Eğer ki gezip gördüğü yerlerin yanında kendinin de varlık gösterdiği fotoğraflar varsa…. KIRMIZI ALARM! O bir gezgindir. Tehlikeli olabilir. Kaçın. RUN FOREST RUN!
Ama eğer ki o bir gezgin çiftse ve gezdiği yerlerin yanında vıcık vıcık balayı fotoğrafları ve “koçişimle gezmeler, aşkoşla Venedik tarzı” yazılar bulunuyorsa yapacak bir şey yok. O bir balayı sonrası gezi blogcusudur, en fenasınıdır. Geç kaldınız, kaçsanız bile o sizi bulur. Zira bir hayli yapışkandır.
Peki ne yapmalı? Ne etmeli?

1. ÖSYM!

Belli eğitim ve sınavlardan geçtikten sonra lisanslı gezgin adı altında, gezmelerine ve blog açmalarına izin verilmeli. Yüce eleme sistemi bu konuda da devreye girmeli.

2. Saadettin Teksoy
Tüm gezi blogları ve sosyal medyadaki gezginler mercek altına alınmalı. İster Teksoy ister Dündar olsun, gerekli standartlara sahip olup olmadıklarını denetlemeli. Uymayanları, uyarmadan hesapları ardında tek bir iz bırakmadan silinmeli.

3. Durun onlar Gezgin!
Nikah memurları tarafından “onlar kardeş” uyarısının yanında “onlar gezgin” uyarısı da kabul edilmeli. Balayı sonrası blog açabilecek potansiyeli olan çiftlerin evlenmelerine kati suretle hatta ivedilikle mani olunmalı.

4. Yassak!
Sosyal medyada belli başlı hastaglar yasaklanmalı. #gezi #geziblog #seyahat
Gezmiyoruz ekibi olarak, toplum sağlığı ve refahı açısından yukarıda sıraladığımız tedbirlerin alınması ve bir an önce hayata geçirilmesini şiddetle tavsiye ediyoruz.

Bugün biz imzanı bekliyor!

biz gezmiyoruz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Gezmiyoruz: Yeni Bir Gezi Blogu Daha Açılmasın!». biz ve imza atan diğer 35 kişiye katıl.