Kampanya Kapatıldı

Gereksiz Üniversiteler ve Üniversite Bölümleri Kapatılsın

Bu kampanya 19 destekçiye ulaştı

Ülkemizde özellikle son yıllarda, ihtiyaç olmadığı halde plansız bir şekilde hızla kurulan üniversite ve plansız açılan onca bölümden rahatsızlık duyuyoruz. Var olan üniversitelerimizde bile hoca, eğitim, fiziki imkanlar ve öğrenci kalitesi konuları tartışılır haldeyken; bugün hala ısrarla, bölümden mezun olabilecek aday için istihdam şansı var mıdır, bölümden mezun olacak adaya ülke bazında ihtiyaç var mıdır veya bölümde okuyacak olan aday gerekli eğitimi alabilecek midir gibi soruların cevapları doğru şekilde saptanmadan yeni üniversite ve bölümlerin kurulduğunu düşünüyoruz. Ek olarak var olan bölümlerin kontenjanları da son yıllarda ciddi derecede artırılmıştır. Bunun sonucu olarak da kapasitesi belirli eğitim kurumları ve sınıflara, bu kapasitesinden fazlaca öğrenciler yerleştirilmiştir.

Bizler bu bölüm ve üniversite kurulumları için harcanan kaynakların, öğrencilerin yetiştirilmesi, hocaların yetiştirilmesi ve var olan durumun daha iyi şartlara getirilmesi için harcanmasını talep etmekteyiz. İlgililerin bu konuya dikkat çekmesini, durumu çok daha iyi bir şekilde analiz etmesini istiyoruz.

Bugün Burak imzanı bekliyor!

Burak Kirazli bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Gereksiz Üniversite ve Üniversite Bölümleri Kapatılsın». Burak ve imza atan diğer 18 kişiye katıl.