Victory

Nustokite remti paukštynus, kurie laiko vištas narvuose

This petition made change with 29,134 supporters!

Visą gyvenimą laikyti vištas įkalintas mažuose narvuose – nepriimtina. Absoliuti dauguma vartotojų sutaria šiuo klausimu. Būtent todėl daugelis milžiniškų tarptautinių bendrovių, tokių kaip Unilever, Sodexo, ALDI, Lidl ir daug kitų, jau oficialiai atsisakė remti žiaurius industrinius paukštynus (tai turi įgyvendinti vėliausiai iki 2025 m.), kuriuose dedeklės laikomos narvuose, ir įsipareigojo nutraukti prekybą produktais iš tokių kiaušinių. Narvai, kuriuose auginamos vištos, tokie maži ir prigrūsti paukščių, kad šie negali daryti nieko, kas jiems natūraliai būdinga ir būtina: išskleisti sparnų, kapstytis, džiaugtis natūralia dienos šviesa ir grynu oru, stovėti ant tvirto pagrindo. Dažnai dedeklių kūno dalys įsipainioja narvų vielose – tai priveda prie stiprių sužalojimų, lūžių, visiško plunksnų netekimo; kartais išsekusios ir pastovėti nebepajėgiančios vištos guli ant grindų grotelių tol, kol jas mirtinai sumindo narvo kaimynės.

Nepaisant to, viena globali korporacija jau kurį laiką ignoruoja gyvūnų gerovės standartų augimą visame pasaulyje ir laikosi įsikibusi šios žiaurios ir pasenusios kiaušinių gamybos praktikos: tai amerikiečių kompanija General Mills.

Ne tik maisto produktų gamintojai ir aukščiausio lygio parduotuvių tinklai atsisako narvuose augintų vištų kiaušinių; svetingumo verslas visame pasaulyje taip pat pamažu išstumia industrinius paukštynus iš savo tiekėjų sąrašų. Netgi kai kurie stambūs pasaulinio lygio kiaušinių gamintojai persiorientuoja į gamybą be narvų vištoms. Net patys General Mills bendrovės vadovai prisidėjo ir pasižadėjo visiškai atsikratyti vištų auginimo narvuose praktikos Kanadoje ir Amerikoje… bet atsisako tai padaryti daugybėje kitų šalių. Lietuvą taip pat pasiekia kai kurie jų produktai: „Cheerios” sausi pusryčiai, „Haagen-Dazs” ledai. Nors šie prekės ženklai turi etišką įvaizdį ir jų gamybai įsipareigota naudoti aukštesnės gerovės kiaušinius, daugybė General Mills priklausančių prekės ženklų įvariose šalyse už Amerikos ribų visai nėra tokie pažangūs ir draugiški vištoms.

Pasirašykite šią peticiją ir praneškite General Mills, kad nepirksite jokių jų produktų, kol jie remia narvus!

Today: Tušti narvai is counting on you

Tušti narvai needs your help with “General Mills: Nustokite remti paukštynus, kurie laiko vištas narvuose”. Join Tušti narvai and 29,133 supporters today.