Lõpp farmide toetamisele, kus kanu väikestes puurides peetakse

0 have signed. Let’s get to 35,000!

Valdav osa tarbijatest nõustuvad: munakanade pidamine puuris terve nende elu ei ole õige. Seetõttu on suured ettevõtted nagu Grupo Bimbo, Unilever, Barilla, Sodexo, ALDI ning paljud teised vastu võtnud otsuse lõpetada puurikanade munade kasutamine globaalselt. General Mills aga jätkab farmide toetamist, kus hoitakse kanu väikestes räpastes puurides.

Need puurid on kanade elutegevuseks liiga väiksed ning ühes puuris on neid nii tihedalt, mis välistab igasuguse võimaluse loomulikeks tegevuseks. Tihti jäävad kanade tiivad või jalad puurivõrede vahele, mille tulemuseks on mõrad või murdunud luud ja suured kahjustused sulestikule. Pideva hõõrumise tõttu puurivõrede vastu pole paljudel munakanadel enam sulgi. Mõned kanad trambitakse teiste puurikaaslaste poolt surnuks, kui nad kaotavad vigastuste või kurnatuse tõttu liikumisvõime.

Lisaks toidutootjatele on mitmed poeketid ning majutusettevõtted otsustanud loobuda puurikanade munade kasutamisest oma rahvusvahelises tarneahelas. Isegi mõned munatootjate liidrid on öelnud, et nad on loobumas kanade puurikasvatusest ning tulevik kuulub puurivabadele munadele. Ka General Mills ise on lubanud puurikanade munade kasutamisest Ameerikas ja Kanadas loobuda, kuid keeldub sama otsust Euroopas vastu võtma. See tähendab, et ka EESTIS müüdavad General Millsi toodete koostises on munad, mis pärinevad kohutavates tingimustes elavatelt puurikanadelt.

Palun anna oma allkiri, et General Millsile teaks, et Sa ja Su pere ei osta nende tooteid senikaua, kuni nad puurikanade mune kasutavad.

Lisaks võid saata General Mills’ile ka kirja:

"The majority of consumers agree: caging egg-laying hens for their entire lives is just plain wrong. That’s why companies like Grupo Bimbo, Unilever, Barilla, Sodexo, ALDI, and many others have all made a global commitment to end their support of cruel cage farms.

My family and I will no longer purchase products from General Mills and instead will stick with brands that take animal welfare far more seriously in my country. It is time for General Mills to extent its commitment and timeline to completely eliminate the use of cages in the General Mills global egg supply chain. It is the right thing to do."

Today: Kristina is counting on you

Kristina Mering needs your help with “General Mills: Lõpp farmide toetamisele, kus kanu väikestes puurides peetakse”. Join Kristina and 30,339 supporters today.