KYK BURSU KESILMESIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Merhabalar, iyi calismalar. Benim sorunum bursun öğrenim kredisine donusmesiyle ilgili. Not ortalamasi 2'nin altinda olursa burs direkt olarak krediye donusuyor. Ogrencilerin gecici olarak parasiz kalmamasi acisindan iyi bir durum ama bu, durumun tek iyi tarafi. Not ortalamasi 2'nin ustune cikinca kredi neden bursa donmuyor? Universiteler, dersler GSB tarafindan denetlenmiyor veya bilinmiyor ancak not ortalamasi veya basarisiz ders kuralini onlar belirliyor ve bu durum tezat olustuyor cunku her fakulte birbirinden farkli ve her fakultedeki bolumlerin zorlugu birbirinden tamamen farkli bu yuzden standart bir puanlama veya basarisiz ders sayisi belirleme yapilamaz. Her seyin haricinde bir ogrenciye burs verilmesi cok kritik bir puanlama ve cok zorba bir kuralla belirlenmis durumda. Tabii ki basarili ogrenci hak eder ancak bu basariya bir suru faktor etki edebilir ve bu durum degisebilir, degismesine imkan verilmelidir cunku bir ogrenciye burs ciktiysa, ona muhtac demektir ve bu burs katı bir kuralla kesiliyorsa bu yalnizca "devlet ogrencilere yardim ediyor" goruntusu olusturmak icindir. Ornegin Fransa'da kredi diye bir sey yok ulke tum okuyan ogrencilere burs veriyor ve mantiksiz kurallara bagli verilen burs degil. Lutfen bu durumu degerlendirin.

Bugün Bilal imzanı bekliyor!

Bilal Urğun bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «genclikvesporbakanligi@hs01.kep.tr: KYK BURSU KESILMESIN». Bilal ve imza atan diğer 63 kişiye katıl.