MİLLİLİK BURSUMA DOKUNMA

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Spor Genel Müdürlüğünün vermiş olduğu yetki ile Kredi ve Yurtlar kurumu onaylamış olduğu millilik burslarının iptaline ve millilik ücretlerinin düşürülmesine karar vermiştir.Bizler milli sporcular olarak ulusal ve uluslararası yarışmalarda ülkemizin ay yıldızlı bayrağını göndere çekip istiklal marşını okutabilmek için gecemizi gündüzümüze katarak yeri geldiğinde sosyal yaşantımızdan ve ailemizden bazende eğitim hayatımızdan fedakarlık edip bu şerefli ve kutsal hizmeti boynumuzun borcu bildik.Öncelikle milli sporculara bursları için A-B-C gibi sınıflandırma yaparak millilik burslarımızı kısıtladılar.buda yetmezmiş gibi son iki yıl içinde milli sporcu olmayan sporculara burs verilmeyeceğini açıkladılar ardından son iki yıl içinde  milli sporcu olup da olimpik siklet kategorisine girmeyen branşların sporcularına millilik bursu verilmeyeceğini karar almışlar ama bunu olimpik branş olmayan milli sporculara önceden bildirmeyerek onlara burs çıktı diye e-devlet üzerinden taahhütname imzalatarak onaylattılar. Milli sporcuların maaşları yattığında geri ödemeli öğrenim kredisine çevrildiğini söyleyerek onayını almaksızın borçlandırdılar. Onları arayıp bu konu hakkında bilgi istediğimizde bize: ' size 3 katı burs çıktı, ancak sonradan Gençlik ve Spor Bakanlığı burslar için iptal yazısı gönderdi, onaylanan burslar öğrenim kredisine çevrildi' dediler.Bizler bu durumdan mağdur olduğumuz için şikayetçiyiz.Çözüm önerimiz ise; Bu ülkenin milli sporcularına hak ettikleri bursların geri verilmesini ve son iki yıl içinde milli sporcu olanlar değil de ömrünü spora adayarak ay yıldızlı bayrağı göğsünde taşımayı hak etmiş bütün milli sporcularımıza verilmesini talep ediyoruz.Ayrıca yaptığı sporun olimpik olmaması sporcunun sorunu değil olimpiyat komitesinin sorunudur.

Bu sorun çözülmediğinde oluşacak etki ise binlerce milli sporcumuz maddi imkanlar oluşmadığı için eğitim hayatlarından vazgeçecekler, yapmış olduğu sporu bırakıp iş hayatına girmek zorunda kalacaklar, teşvik amaçlı bu burs kaldırıldığında birçok genç kardeşlerimiz spordan uzaklaşıp sokaklarda farklı yollar arayacaklar ve belkide kötü alışkanlıklar edinecekler,antrenörlerimiz antrenmanları amaçsız ve istemeden yönetip başarı için çabalamakta güçlük çekecekler. Milli duygularımızı ve emellerimizi sömürmelerine izin tanımadan bu kötü kararlara dur diyelim ve duruşumuzu belli edelim.

Değerli vatandaşların konuya tüm hassasiyetiyle yaklaşacağından şüphe duymaksızın açıklamalarımızı eksiksiz yaptığımızı düşünüyoruz ve saygılarımızla gereğinin yapılmasını arz ederiz.

Bugün mustafa imzanı bekliyor!

mustafa Yıldız bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI: MİLLİLİK BURSUMA DOKUNMA». mustafa ve imza atan diğer 2.719 kişiye katıl.