Koronavirüs sürecinde öğrencilere karşılıksız burs verilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Koronavirüs sebebiyle içinde bulunduğumuz karantina döneminde öğrenciler yaşadıkları maddi sorunlardan dolayı en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiler, ya işsiz kaldılar ya da can güvenliklerini tehlikeye atarak çalışıyorlar. Bu süreçte ÜNİVERSİTELİ DAYANIŞMA AĞI olarak, üniversite öğrencilerinin temel gereksinimlerinin karşılanmasını istiyoruz!

1- Koronavirüs salgın tedbirleri nedeniyle evlerinde kalan öğrencilerin eksiklikleri tespit edilerek, öğrenci evlerine gerekli temel gıda/hijen ürünü temini yapılsın.
2- Tüm bu süreç boyunca karantina vb. hiçbir sebeple yurtlarda kalan öğrencilerin barınma hakları ellerinden alınmasın. Devlet ve özel tüm yurtlar ücretsiz hale getirilsin. Tüm öğrenci yurtlarında hijen denetimi yapılsın. Yurtlarında kalmayarak ailelerinin yanına dönen öğrencilerin bahar dönemi ücretleri iade edilsin.
3- KYK kredileri, 7/24 evde geçirilen vakit boyunca artacak ev ihtiyaçlarının fazlalığı ve pahalılığı dikkate alınarak geri ödemesiz şekilde en az iki katına çıkarılsın ve kredi almayan öğrencilere de burs verilsin.
4- Vakıf üniversitesi öğrencilerinin bahar dönemi ücretleri iade edilsin.
5- Öğrenci evlerinden kira alınmasın, elektirik, doğalgaz, su borçları affedilsin. Tedbir dönemi boyunca bu temel kaynakların hiçbir koşulda kesilmeyeceğinin teminatı verilsin.
6- Söz konusu olan 'uzaktan eğitim'e dair program açıklansın, öğrencilerin soruları cevaplansın. Özellikle uygulamalı derslerin yoğunlukta olduğu bölümlere veya bilgisayara/internete erişimi olmayan öğrecilere dair ortaya çıkacak muhtemel eşitsizlik durumunun nasıl giderileceğine dair ayrıntılı planlar açıklansın.
7- Alınan tatil kararına rağmen verilen angarya işlerle hala çalışmaya devam eden tüm akademik personele ve üniversitede çalışan tüm işçilere ücretli izin verilsin, çalışması zorunlu olan personeller için tüm tedbirler alınsın.