0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Türkiye Satranç Federasyonu ( TSF) yönetiminin yıllardır devam eden kritersiz, hukuksuz, adaletsiz  keyfiyet içeren taraflı ve yanlı uygulamaları, yıllardır bu spora  maddi manevi, özveriyle emek harcayan nice yetenekli ve başarılı sporcularımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin uğradığı haksızlıklar ve yaşanan mağduriyetler sonucu bu spordan kopmalarına sebep olmaktadır.

TSF yönetimi, gelir kaynaklarını  spora ve sporcuya yatırım yapmaktan ziyade, spor ve sporcular üzerinden rant ve gelir elde etmeye ve elde edilen gelirlerinide yönetimin sınırsız seyahat, konaklama ve yüksek harcırahlarına ağırlıklı olarak kullanmaktadır.

Yıl içerisinde çok sayıda 5 Yıldızlı otellerde konaklamalı turnuvalar düzenlenmekte, oteller kapatılarak binlerce otel odası bu sporu yapmak isteyenlere çok yüksek fiyattan satılmakta, yüksek fiyatlı bu otellerde konaklamak istemeyen dış katılımcılara da yüksek katılım bedelleri şartı koşulmakta, üstelik bu gelirlerinden devlete KDV, Vergi dahil hiçbir ödeme yapılmamaktadır.

Uzun yıllardır satranç sporumuz da alınan başarısız sonuçlar, hem A Milli Takımlar bazında, hem geleceğimiz olan gençler bazında dünyadaki reyting sıralamasında ülkemizi hızla aşağılara doğru indirmektedir.

Altyapıya gerekli önem verilmemekte, kriterlere haiz başarılı ve yetenekli sporcu seçimleri yapılmamakta, kaynak ve destekler doğru kullanılmamaktadır.

Alt yapı milli takım sporcu seçimleri bir kritere ve temele dayandırılmadan, kişisel çıkarlar, husumetler ve ilişkiler ön planda tutularak sağlıksız olarak yapılmakta, hak kaybı ve mağduriyetler yaşanmakta, alın teriyle emek harcayan başarılı ve yetenekli sporcuların hakları göz göre göre elinden alınıp, hiç edilip harcanmaktadır.

Bu durumun yaşanan en son ve canlı örneği olarak;

Bu yıl ülkemizde Konya/ Türkiye' de 24 Kasım -3 Aralık 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan Dünya 16 Yaş Altı Takım Satranç Olimpiyatlarına çağırılan 15 kişilik davetli sporcu listesinde ismi bulunmayan, fakat bütün koşulları taşıyan, 14 yaş ve en son 15 yaş'da iki yıl üst üste Türkiye şampiyonu olan, 2018 Türkiye Gençler Şampiyonası'nda üçüncü olan, Ekim ayı Elo/Reyting listesinde Türkiye'nin en iyi 16 yaş altı sıralamasında 2264 Elo/Reyting puanı ile ilk 5 sporcu içerisinde olan, yine yaşıtı olan 2003 doğumlu sporcular içerisinde ilk sırada bulunan, yılların milli takım sporcusu olan başta Emirhan Tarlabaşı gibi bütün kriterleri ve koşulları fazlasıyla sağlamasına rağmen hakkı yenen diğer çocuklarımızın da haklarının çalınmaması ve iade edilmesi ve artık bu tür olaylara bir son verilmesi için gerekli mercilerimizin de harekete geçmesini rica ve talep ederek, duyarlı olan her bir bireyi bu imza kampanyasına katılmaya davet ediyorum...

Bugün Cem imzanı bekliyor!

Cem Tarlabaşı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Gençlik ve Spor Bakanlığı: genclikvesporbakanligi@hs01.kep.tr: Türkiye Satranç Federasyonu'nun illegal uygulamalarına artık bir son verilmeli !». Cem ve imza atan diğer 211 kişiye katıl.