Gemilerde çalışanlara yıpranma haklarının geri verilmesi

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

2008 yılına kadar denizcilere yıpranma hakkı veriliyordu.Buda 20 sene çalışan bir denizci 25 sene çalışmış kabul edilip erken emekli oluyordu.Bu hak kaldırıldı.Yeni işe başlayan bıir denizci 60 -65 yaşında emekli olacak.Yaşamının çogunu denizde geçirecek, fırtınalı havalarda sallanan gemilerde geçirecek ,yıpranmayacak, 65 yaşına kadar çalışacak . Yaşamını  saç gemilerde raspave  boya yaparak geçirecek ,tiner ve boya kokusu onu yıpratmayacak .Lütfen biraz duyarlı olalım.55 yaşında bir insanın raspa yapmasını ancak bunu yapan bilir veya fırtınalı havada ayakda durmaya çalışmasını denizde çalışan bilir.yaşım 59 ve Kaptanım  38 sene denizde çalıştım .Gençlerin bizim biraz faydalandıgımız yıpranma haklarından yoksun bırakılmaması için elimizden geleni yapalım.Lütfen  biraz duyarlı olalım .Dünyanın en zor meslekleri kömür madenciligi ve denizciliktir.

YIPRANMA HAKKIMIZI GERİ İSTİYORUZ

Bugün Kurtulus imzanı bekliyor!

Kurtulus Kaya bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Gemilerde çalışanlara yıpranma haklarının geri verilmesi». Kurtulus ve imza atan diğer 269 kişiye katıl.