Geen extra zwaar verkeer door Rumstse woonwijken

Geen extra zwaar verkeer door Rumstse woonwijken

87 have signed. Let’s get to 100!
Started
Petition to
Gemeentebestuur Rumst Jurgen Callaerts

Why this petition matters

Started by Jona Halffman

Onze gemeente heeft reeds vele jaren te lijden van toenemend zwaar vrachtverkeer dat door woonwijken dendert, met onveilig verkeer, geluidsoverlast en slechte luchtkwaliteit tot gevolg.


Het gemeentebestuur wil het bedrijventerrein Stuyvenberg achter de Tuinwijk openstellen voor nieuwe bedrijven, maar daarnaast ook het vrachtverkeer uit de dorpskern weren.


Nieuwe bedrijven brengen automatisch extra vrachtverkeer met zich mee. Daarnaast willen sommige bedrijven uitbreiden (ODTH).

Meer informatie vindt u op de website van de gemeente: www.rumst.be/aanleg-industrieweg


De nieuwe plannen van het gemeentebestuur lossen het probleem niet op, maar verplaatsen het enkel binnen de woonwijken: dwz. langs Tiburstraat, Kerkstraat, Tuinwijk en Doelhaagstraat willen zij alle vrachtwagens, lijnbussen en doorgaand verkeer sturen, richting het industriegebied.

Ook de inwoners van Hollebeekstraat en Hoge Meentochtstraat zullen hierdoor meer overlast ondervinden.


Deze colonne van zwaar verkeer zal een belangrijke fietsroute van schoolgaande jeugd kruisen en rakelings langs de voetbalclub rijden, waar onze jonge sjottertjes hun geliefde sport beoefenen. Dit zal een onleefbare situatie worden.


Laten we daarom niet wachten tot drama’s gebeuren en nu actie ondernemen!


Wij zijn niet tegen bedrijven in Rumst, maar wij willen een ontsluitingsweg die niet door, maar rond Rumst zal gaan. 


Hieronder geven wij enkele alternatieve routes aan die een betere oplossing kunnen zijn voor zowel bewoners als bedrijven.

Mogelijke alternatieve routes:

  • Een nieuwe afrit van de E19, bvb. naast het Total tankstation, door de open ruimte, recht naar de Rumstsestraat en Catenberg.
  • Langs de Antwerpse Steenweg- Slijkenhoefstraat - brug over E19 - nieuwe weg nog vóór de Plantenhoekstraat door de velden tot aan de Rumstsestraat.
  • Via Antwerpse steenweg -  KMO-zone Alken Maes in Waarloos - nieuwe weg door open ruimte tot de Rumstsestraat.

Bent u ook tegen de nieuwe ‘Industrieweg’ door de woonwijken? Teken dan nu deze petitie online of op papier tijdens de deur-aan-deur actie.

87 have signed. Let’s get to 100!