Behoud de busverbinding tussen Opvelp en Bierbeek en breidt deze uit naar Vertrijk.

Behoud de busverbinding tussen Opvelp en Bierbeek en breidt deze uit naar Vertrijk.

Started
December 1, 2020
Petition to
Gemeentebestuur Bierbeek en de Lijn Vlaams-Brabant
Signatures: 139Next Goal: 200
Support now

Why this petition matters

Started by Bram Neirinck

Beste mede-Opvelpenaar en Bierbeekenaar

In het laatste infoblad in&uit Bierbeek werd het Openbaar Vervoerplan 2021 besproken. Hieruit blijkt dat Opvelp nog meer van Bierbeek wordt geïsoleerd. Enkel de busverbinding op schooldagen naar en van school blijven behouden. Op andere momenten wordt de verbinding doorgesneden. Dat betekent dus:

  • Niet meer zonder wagen of fiets naar het gemeentehuis voor afspraken
  • Geen mogelijkheid om naar de sporthal (ook niet voor de kinderen), cc de borre of de bibliotheek te gaan zonder zelf vervoer te regelen.
  • Ook geen verbinding meer met Leuven, de winkels aan de Vlinderlaan, Korbeek-Lo of de D’Store
  • En niet meer afspreken op de carpoolparking om op een groene manier samen naar het werk te rijden (voor mezelf was dit heel handig)

Wij in Opvelp hadden net gehoopt dat lijn 6 doorgetrokken zou worden tot het station in Vertrijk om het openbaar vervoer naadloos aan elkaar aan te laten sluiten.

In de in&uit staat dat slechts 2 van de 31 gemeenten tegen hebben gestemd in de Vervoerregioraad. Wat er niet in staat is dat onze eigen vertegenwoordiging zich onthouden heeft op deze stemming. In onze eigen gemeenteraad hebben de oppositiepartijen tegen het voorstel van de meerderheid gestemd om zich te onthouden in deze raad. Ook van vertegenwoordigers van de meerderheidspartijen kwamen heel wat bedenkingen bij de keuze zich te onthouden. Van een bestuur dat zich graag als groen en sociaal profileert, had ik meer daadkracht verwacht door het geven van een sterk signaal. Groen en sociaal lijkt zich in Bierbeek enkel te associëren met hen die overal vlot met de fiets kunnen geraken. Ik heb het gevoel dat Opvelp niet op het prioriteitenlijstje van dit bestuur staat.

In de in&uit werd nu ook opgeroepen om te laten horen wat wij van deze plannen denken. Bij deze start ik dan ook een petitie zodat we dat met een gemeenschappelijke stem kunnen doen en duidelijk laten weten dat we verwachten dat het gemeentebestuur harder vecht voor onze belangen.

 

mvg

Bram

Support now
Signatures: 139Next Goal: 200
Support now