Teknoloji caginda bilisim ve yazilim öğretmeni atamasinin artmasi lazim

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Gelişen teknoloji günümüzde bir çok alanda kullanılmakta aynı zamanda eğitime de entegre edilmektedir. Devletimizin FATİH projesi de buna örnektir. Okullara akıllı tahtalar yerleştirildi öğrencilere tabletler dağıtıldı. Bu akıllı tahtaların yararlı bir şekilde kullanımı ve bakımı yapılması için bilişim teknolojileri öğretmeni olan formatorler gerekmektedir ancak bilişim öğretmeni olmayan okullarda 1 aylık bilgisayar eğitimi almış deneyimsiz yetersiz diğer branş öğretmenleri formator yapılmakta ve onlara ücret ödenmektedir akıllı tahtaların etkinliği bu nedenle azalmakta ve bakımı yapılamamaktadır ve bu hem eğitime hemde devletin bütçesine zarar vermektedir. Maliyet azaltılmak istenirken işin ehli olmayan diğer branş öğretmenleri daha çok maliyete neden olmaktadır bu nedenle her okulda bir bilişim öğretmeni olmak zorundadır. Ayrı bir durumda teknoloji çağında küçük yaştaki öğrencilere verilmesi gerken en az bir matematik dersi kadar önemli olan yazılım dersleridir. Küçük yaşta algoritma ve yazılım dersi alan çocuklar gelecek yıllarda devletimize hizmet etmek için gerekli donanımlara sahip olacaktır. Ancak bilişim ve yazılım dersi zorunlu hale getirilmesi lazım iken geri plana atılmaktadır. 2018 şubat ayında 20 bin öğretmen atamasında teknoloji çağında olmamıza rağmen sadece 453 bilişim öğretmenine yer ayrılması ne yazık ki acı vericidir. Bu durumun devletimiz tarafından değerlendirilmesini ve önümüzdeki yıllarda bilişim ve yazılım derslerine daha çok önem gösterilmesi lazim

Bugün Enes imzanı bekliyor!

Enes Erdil bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Gelecegini dusunen herkes: Teknoloji caginda bilisim ve yazilim öğretmeni atamasinin artmasi lazim». Enes ve imza atan diğer 27 kişiye katıl.