"Geleceğin mühendisliği" için gelmeyen geleceği getirmek adına imzalayın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Malzeme Bilimi Mühendisliği veya Metalürji Mühendisliği her kurumda, üretimin olduğu her alanda bulunabilen disiplinler arası bir daldır. Önemi ve gerekliliği kavranamamış, hep "Geleceğin mühendisliği!" diye hitap edilmiş ama o geleceğin diğer ülkelerde gelirken bizde bir türlü gelemediği bir bölümdür.

Bu mühendislik dalının her alanda birçok mevkide var olabilecekken 1-2 alanda öldürülmesine seyirci kalmak istemiyoruz. Sorunumuza atamalardan başlayarak sayın bakanımız ve ilgili kurumların değinmesini ve böyle bir düzensizliği bizlerin sorunlarımızı dile getirerek çözeceklerine inancımız tamdır. Sorunumuz evvela temelde makine mühendisliğinden izler taşıyan ama kendi bünyesinde bambaşka ve çok geniş bir alan olan bu ehemmiyetli bilim dalının sanayi, devlet ve ülkecek ne iş yaptığının bilinmemesi, öğrenilmeye çalışılmaması, ülkenin ihtiyacı olduğu halde gerekli atamaların yapılmamasıdır. Ve felç edip ölüme mahkum edilen en karanlık tarafı ise devlet kurumlarında ve sanayide bizim yerleşebileceğimiz pozisyonlara da makine mühendislerinin istihdam ettirilmesidir. Bu yanlışlardan tez dönülmesi adına imza kampanyalarından ve CİMER'e gönderdiğimiz dilekçelerden vazgeçmeyeceğimizi belirtmek isteriz. Sorunumuz çözülüp hakkımız olan verilip atamalarımız yapılmadığı sürece ses olmaya devam edeceğiz. Diğer tüm mühendislikler gibi bizimde atamalarımızın hak edilen rakama çıkarılmasını talep ediyoruz. Diğer mühendislikler her atama döneminde yüzlerce atanırken biz bir elin parmağını geçemiyoruz. Amacımız var olmak, birçok alanda var olabilecekken hakkımızı yedirmemek, ne kadar çok yayılarsak o kadar çok var oluruz diyerek mesleği  hak ettiği gibi yaşatmak. Bu yüzden atamalarda da var olmak için sesimize ses olun; haksızlık var, hakka sahip çıkın!

Biz bu bölümün mensupları olarak bu gidişata dur demek istiyoruz. Siz imzalayın sesimize ses olun ve siz saygıdeğer karar vericilerimiz, devlet büyüklerimiz sizde lütfen sesimizi duyunuz.

Saygılarımızla.

Bugün Malzeme imzanı bekliyor!

Malzeme Mühendisleri bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «"Geleceğin mühendisliği" için gelmeyen geleceği getirmek adına imzalayın.». Malzeme ve imza atan diğer 247 kişiye katıl.