Geen KNIP Driekerkenstraat Bissegem

Geen KNIP Driekerkenstraat Bissegem

0 have signed. Let’s get to 1,500!
At 1,500 signatures, this petition is more likely to get picked up by local news!
Arne Beerens started this petition to Stad Kortrijk Axel Weydts and

Facebook actiegroep: https://www.facebook.com/groups/driekerkenstraat/

“Knip de knik” aan de Driekerkenstraat!
Bevestig via e-mail na tekenen van de petitie!

De Driekerkenstraat in Bissegem ondergaat binnenkort een hele transformatie. Begrijp ons niet verkeerd, dit juichen we toe. De straat moet vernieuwd, veiliger en leefbaar worden.

Maar in het huidig ontwerp werd een knip ingepland. En dit is een stap te ver.

Een knip op deze belangrijke verbindingsweg over de Leie tussen Marke en Bissegem is een asociale maatregel. Handelaars, minder mobiele personen, verzorgingspersoneel, ook de bewoners, enz… zullen hier allen onder lijden.

Bovendien is een knip het verkeersprobleem verleggen en niet oplossen. Omliggende gemeenten zullen nog drukker en onveiliger worden, met echt sluipverkeer als gevolg.

De ‘alternatieve’ routes via Marke (Kloosterstraat), Kortrijk (Appel), Gullegem (Oude Ieperstraat) en R8/N8 zijn geen waardig alternatief te noemen.
Een recept dat garant staat voor extra drukte aan de andere scholen (VCSM, VTI, HoWest, …), WZC en reeds filegevoelige kruispunten.

Er werd tijdens het verloop van deze beslissing onvoldoende naar buiten toe gecommuniceerd, niet om input gevraagd. Ook nu wordt er niet geluisterd naar onze vraag.

Stad Kortrijk moet luisteren naar alle bewoners en betrokken partijen. Wij vragen hen constructief mee te werken met ons, aan een alternatief zonder knip.

Teken nu de petitie TEGEN het ontwerp om de Driekerkenstraat te knippen in de richting Marke naar Bissegem. En teken voor constructief werken aan een alternatief!
BEVESTIG VIA E-MAIL na tekenen! Anders telt de handtekening niet!

Sluit u aan bij onze Facebookgroep “Geen KNIK in Driekerkenstraat Bissegem”. Met hoe meer we zijn, samen denken en werken aan een alternatief, hoe sterker we staan!
https://www.facebook.com/groups/driekerkenstraat/

0 have signed. Let’s get to 1,500!
At 1,500 signatures, this petition is more likely to get picked up by local news!