Kampanya Kapatıldı

Gaziantep Üniversitesi 2017 Mezuniyet Töreni Tarihini Değiştirin

Bu kampanya 102 destekçi ulaştı

7 Temmuz 2017 Cuma günü yapılması planlanan Mezuniyet Töreni tarihi, biz mezun olacak öğrenciler için tam bir hayalkırıklığı olmuştur. Mezuniyet Törenine katılması planlanan öğrencilerin büyük kısmı, yani Mühendislik Fakültesi için konuşacak olursak internlüğünü bitirmiş yada intern olmaya hak kazanmış öğrencilerin 2 Haziran 2017 Cuma günü Gaziantep'te kalmak için nedenleri kalmıyor. Evler boşaltılıyor, insanlar kendi memleketlerine dönüyor. Yine benzer şekil de arkadaşlarımızın büyük kısmı yazın ortasında ki bu en güzel günler için tatil planı veya yurt dışı organizasyonu yapıyor.

Kabul edersiniz ki, Mezuniyet Töreni; Mezun olacak öğrenciden çok onun ailesi için kıymetlidir. Gaziantep'in o en sıcak günlerin de kıymetli aile büyüklerimizi Gaziantep'e getirmek ve o törene katılmasını sağlamak büyük zorlukları beraberinde getirmekte. Ayrıca az önce de vurguladığım gibi zaten öğrencilerin büyük kısmı Gaziantep'i ve evlerini terk etmiş olacak, geldiklerinde kendilerinin ve ailelerinin konaklamalarını sağlamakta aynı şekilde büyük zorlukları doğuracaktır.

Sonuç olarak, en az 5 yıl emek verdiğimiz ve bir insanın ömrü boyunca yaşayacağı ve yaşatacağı en büyük gurur ve mutluluktan birisi olan mezuniyet törenini yukarı da belirttiğim bazı nedenlerden dolayı bir çok arkadaşımız kaçıracaktır.

Bu durum da bizim çözüm önerimiz Mezuniyet Törenini 3 Haziran 2017 Cumartesi gününe çekmenizdir. 2 Haziran'da tamamlanan internlük ve bölüm Finallerinin ardından yapılacak olan bu etkinliğe herkes henüz Gaziantep'teyken katılma imkanı bulacaktır. Şehir dışında internlük yapan arkadaşlarımız defter ve belge teslimi için Gaziantep'e gelmiş olacaktır, sınavları biten öğrenciler henüz şehiri terk etmemiş olacaktır.

Benzer şekil de bir çok üniversite mezuniyet törenini bu tarihler de ve öncesinde yapmaktadır.

Sayın Rektörüm, Sayın Dekanım, 7 Temmuz'da yapılması planlanan 2017 Mezuniyet Töreninin, biz öğrenciler için çok daha müsait bir tarih olan 3 Haziran 2017 Gününe çekmenizi arz ederiz.

Bugün BUĞRAHAN imzanı bekliyor!

BUĞRAHAN BAŞGÖZ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Gaziantep Üniversitesi 2017 Mezuniyet Töreni Tarihini Değiştirin». BUĞRAHAN ve imza atan diğer 101 kişiye katıl.