Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Kapatılmasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Gazi Üniversitesinin bir kısmının Hacı Bayram Veli Üniversitesi olması dolayısıyla "Merkez Kütüphane"miz 200 gün boyunca kapatılacak. Sebep olarak; kitapların iki üniversiteye bölünmesi gösteriliyor. Hatta gerekli işlemler başlatılmış: bunun için İhale İlanı bile duyrulmuştur.
İlgili ihale ilanı için; Buraya Tıklayınız

Twitter'dan  #KütüphanemeDokunma

Bizler misyonu eğitim ve öğretim faaliyetlerini desteklemek amacıyla çağdaş ve evrensel boyutta bilgi erişim hizmeti vermek olan Gazi Üniversitesi öğrencileri olarak kütüphanemizin 200 gün boyunca kapatılıp,kitapların bölünmesini ve bu kadar uzun sürecek tadilat istemiyoruz.

Kütüphanemiz son sayıma göre;

• 240.919 adet kitap,
  • 81.846 adet ciltli dergi,
  • 12.569 adet yüksek lisans tezi olmak üzere toplam 335.334 cilt yayın,
  • Abone olunan süreli yayın sayısı 77 adet,
  • 2017 Aralık sonu itibarı ile yaklaşık 61.257 adet elektronik dergi,
  • 243.839 adet elektronik kitap,
  • 2.198.852 adet yabancı elektronik tez,
  • 14.897 adet Gazi Üniversitesi'nde yapılmış elektronik tez,
  • 15.892 adet kitap dışı materyal,
  • 98 adet veri tabanına erişim,

içermektedir.
Böylesine zengin içeriği bulunan Kütüphanemizin aynı zamanda her yıl koleksiyonuna 15.000 - 20.000 cilt yeni yayın eklenmektedir.

Ayrıca Kütüphanemiz 24 saat açık olmasının yanı sıra Türkiyedeki en büyük devlet üniversitesi kütüphanesi idi. Tüm üniversitenin hem ders çalışma hem kitap edinme merkeziydi. Şimdi neredeyse bir sene boyunca bundan mahrum ediliyoruz. Üniversite eğitim kitapları bu kadar pahalı iken biz şimdi ne yapacağız?
Dönemimiz daha yeni başlamışken bizlere en çok yardımcı olacak olan Merkez Kütüphanemizi 200 gün kapatmak hepimize maddi ve manevi olarak yansıyacaktır.

Konuyla ilgilenilip kütüphanemizin bize en kısa zamanda, sınavlarımız başlamadan geri kazandırılmasını ve kapatılmamasını talep ediyoruz.

LÜTFEN BU KONUDA BİZE DESTEK OLUN, EL BİRLİĞİ İLE KÜTÜPHANEMİZİ GERİ KAZANALIM.

Bugün Gazi imzanı bekliyor!

Gazi Ailesi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Kapatılmasın». Gazi ve imza atan diğer 753 kişiye katıl.