Kampanya Kapatıldı

Gazeteci Ayşenur Parıldak'a tahliye #FreeAysenur

Bu kampanya 1.428 destekçiye ulaştı

Ayşenur, 9 aylık tutsaklığın ardından 2 Mayıs'ta görülen duruşmasında tahliye edildi. Duruşmada Ayşenur, savunmasında kaç kez intihar girişiminde bulunduğunu şu sözlerle ifade etmişti:

“Savcı bey ısrarla mütalaasında tutukluluğun devamını istiyor. Gerekçelerinden birinde bylock demiş ama öyle bir şey dosyanın hiç bir yerinde Yok. 9 ay oldu hakim bey, ben gerçekten her gece sizinle konuşuyorum rüyalarımda. Şu an vicdanınıza hitap ediyorum. 9 ay tutuklu kaldım. 27 yaşındayım. Üniversiteyi bitiremedim hakim bey! Sınavımdan aldılar beni. Ağlamayacağıma kendime söz vermiştim. Avukatlarım da ağlama dediler ama şurada benim her zamanki halimi görüyorsunuz. Her zaman ki halim çünkü bu! Size dönüp ağlıyorum çünkü her gece rüyalarımda bile sizinle konuşuyorum. 9 aydır hiçbir şey yapamadım. Çocuklarınız varsa bilirsiniz, bir insan 9 ayda neler yapar! Ama ben hiçbir şey yapamadım.

Hayatımı altüst ettiler hakim bey. Ben orada kaldığım günlerce. Daha yeni boşanmıştım gözaltına alınmadan önce. Boşanmış bir kadın ne travmalar geçirir bilirsiniz. Sayın heyet ben sizden gerçekten adalet bekliyorum. Adalet umuyorum. Ama önce inanmak istiyorum hakim bey. Çıkacak kararın adil olacağına, adalete inanmak istiyorum. Ama ben dayanamıyorum. Nisan ayı 31 gün olsa ben dayanamayacaktım şuraya çıkmak için. Sayısını bilmiyorum kaç kere o çamaşır ipine asıp tekrar geri bağladım kendimi. Vicdanınıza bırakıyorum."

Gözaltına alındığında alkollü polislerce sorguya alındığını, cinsel tacize uğradığını da ifade etmişti.

Şu an 27 yaşında olan Ayşenur, 2 Mayıs’taki duruşmasına kadar tahliye olma ümidiyle direniyordu. Defalarca intihar girişiminde bulundu ama tahliye olma umuduyla hep vazgeçti. 2 Mayıs tarihinde nihayet mahkeme, tahliye kararı verdi. Ailesi ve kendisi büyük sevinç yaşadı. Annesi, yaklaşık 11 saat tahliye olacağı cezaevi kapısında bekledi. Kızına sarılma, kavuşma ve beraber eve dönme ümidiyle bekliyordu. Ancak ne yazık ki sosyal medyada tahliye haberleri üzerine hedef gösterilince saatler önce Ayşenur’u serbest bırakan mahkeme, bu sefer ‘tutuklansın’ dedi.

Annesi, haberi aldığında yıkıldı. Kızını alma ümidiyle evinden ayrılmış ve cezaevi önünde beklemişti. Kızını alamadan cezaevi kapısından gözü yaşlı bir şekilde ayrılarak evine, hayatının en zor yolculuğunu yaptı. Direnmekte zorlanan Ayşenur’un durumundan ise bir bilgi yok. Onu ayakta tutan, intihardan vazgeçiren 2 Mayıs’ta tahliye olabileceği umuduydu. Bu umudunda haksız da değildi ve mahkeme tahliye etmişti. Ancak tekrar tutuklandı. Artık direnci tamamen kırıldı. Bu sefer onu hayatta tutacak güçlü kılacak bir sebebi yok. Bir sonraki duruşması Eylül ayında. Avukatının yapacağı itirazlara sonuç alabilir mi bilinmez. Ayşenur bu sürede sabredebilir mi onu da bilemiyoruz. Sizlere bu satırları üzülerek aktarıyoruz.

Ayşenur, henüz 2 yıllık bir muhabirdi. Bir yıl kadar önce evlendiği eşinden şiddet gördüğü için boşanmıştı. Yaşadığı trajenin üzerinden bir kaç ay geçmeden tutuklandı. Üst üste yaşadığı bu trajedilerin ardından artık onun için cezaevi duvarlarının arasında hayatta kalabilmek, direnebilmek daha zor. Sizlerden Ayşenur’un yaşadığı haksızlığa sessiz kalmamanızı rica ediyoruz.

Arkadaşımızın intihar edecek olmasından oldukça endişeliyiz. Özgürlüğüne kavuşmasını belki sağlayabiliriz belki sağlayamayız. Ama destek olursanız, desteğinizle ona moral vermiş olacağız. Ayşenur’u 4 duvar arasında yalnızlığa hapsetmeyin lütfen. Ona yalnız olmadığını hissettirerek direnme gücünü lütfen hep beraber verelim. Ayşenur’un özgürlüğüne kavuşmasını sağlamak elimizde olmayabilir ama onu hayatta tutacak direnme gücünü, morali vermek elimizde. Lütfen geç olmadan Ayşenur’a umut olun...

Ayşenur’un gazeteci arkadaşları…

Bugün Ayşenur'un Gazeteci Arkadaşları imzanı bekliyor!

Ayşenur'un Gazeteci Arkadaşları #FreeAysenur bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Gazeteci Ayşenur Parıldak'a tahliye #FreeAysenur». Ayşenur'un Gazeteci Arkadaşları ve imza atan diğer 1.427 kişiye katıl.