0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Türkiye'de 30 Ekim'den bu yana gün karanlıkta başlıyor. Sürekli yaz saati uygulamasına geçilmesi başta çocuklarınki olmak üzere çoğumuzun biyolojik dengesini altüst etti. Çocuklar, "hala karanlık, gündüz olmadı" diye yataklarından kalkmak istemiyor, okula geç kalıyor, vücut dengeleri bozulduğu için dikkat eksikliği yaşıyor.

Nöroloji Profesörü Murat Aksu, çocukların, derin uyku denilen rüya uykusunun en yoğun olduğu saatte kaldırıldığını ve bunun çok olumsuz sonuçları olacağını söylüyor. Araştırmalar, erken saatlerde eğitime başlanılan okullarda başarı seviyesinin daha düşük olduğunu ortaya koyuyor. Biz yetişkinler de karanlıkta güne başlamak zorunda kaldığımız için, dikkat eksikliği ve sürekli birşeyler atıştırma ihtiyacı hissediyoruz. Profesör Aksu gibi uyku tıbbıyla ilgilenen uzmanlar, uygulamayla birlikte iş ve okul veriminde düşüş yaşanmasını ve obezite oranının artmasını bekliyor.

Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan talebimdir. Gün ışığından daha çok yararlanalım derken geleceğimizin temeli çocuklarımızın biyolojik dengesinin bozulmasına neden olabiliriz. Onların kaliteli uyku uyuyabilmeleri, sağlıklı, mutlu ve başarılı olmaları için çok önemli. Biz yetişkinler için de güne karanlıkta başlamanın olumsuzlukları var ama en çok da çocuklarımız için bu kampanyaya destek verin. Sürekli yaz saati uygulamasından vazgeçin ya da okul ve mesai saatlerini bir saat ileri alın. Daha başarılı bir gelecek hayal eden herkes bu kampanyaya destek versin lütfen.

Bugün Zekiye kaçak imzanı bekliyor!

Zekiye kaçak Bakırhan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Gün karanlıkta başlamasın! Sürekli yaz saati uygulamasının mağduriyetleri giderilsin!». Zekiye kaçak ve imza atan diğer 107 kişiye katıl.