Sinemaya para verip yarım saat reklam izlemeye son!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Reklamlar gündelik hayatımızda sürekli maruz kaldığımız ve artık üstüne düşünmeyip kabul ettiğimiz şeyler. Her gün cep telefonumuzda, bilgisayarımızda, gazete ve dergilerde, toplu taşımada yüzlerce reklama maruz kalıyoruz. Bu reklamların bazılarını görmezden geliyoruz, bazıları gerçekten bir ihtiyacımızı karşılamamıza yardımcı oluyor, bazıları ise reklamı izlememiz karşılığında bizlere ücretsiz bir hizmet sunuyor... Ancak bütün bu reklamların arasında sinema reklamları var ki hem agresif bir şekilde bizi görüntü ve yüksek sese maruz bırakıyor, hem vaktimizi çalıyor, hem de haksız kazanç üretiyor. Artık sinemaların bu suistimallerinin Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından durdurulmasına ihtiyacımız var.

-Sinema salonları bize gösterdikleri reklam için hem bizden hem de reklam verenden ücret almaktadır ve bu bir haksız kazanç uygulamasıdır, reklam izlemek için para ödemek istemiyoruz.

-Sinema salonları seans saatlerini yanlış göstererek vaktimizden çalmaktadır. Örneğin 20:15 seansı olarak arz edilen seansta film gerçekte 30 dakika reklamdan sonra yani 20:45'de başlamaktadır. Sinema salonları bu şekilde reklamların daha fazla insanca izlenmesini sağlamayı amaçlamakta ve değerli vaktimizi çalmaktadır.

-Sinema salonlarında oynatılan reklamlar irademize yapılmış bir tacizdir. Ekrana dönük koltuklarda otururken bu dev ekran ve yüksek ses kullanılarak reklamı görmezden gelmemize izin verilmemektedir. Bu uygulama bize yaklaşmasını istemediğimiz birinin yüzümüze yaklaşıp bağırarak ürününü pazarlamaya çalışmasından farklı değildir.

Bu durumdan büyük rahatsızlık duyan haklı bir tüketici olarak, sizleri de bu durumun değiştirilmesini sağlayacak bir tepki yaratmaya davet ediyorum. Lütfen kampanyamı imzalayın ve bu konuyu sevdiklerinizle paylaşarak, onları da bu konudaki rahatsızlıklarını dillendirmelerini sağlayın. Sinema tekellerinin bizlere hem et hem de sütünden faydalanılacak koyun sürüleri gibi davranmasına hep birlikte izin vermeyelim.

Vaktiniz için teşekkür ederim.

Bugün Çağatay imzanı bekliyor!

Çağatay Tuncer bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Gümrük ve Ticaret Bakanlığı: Sinema salonunda yarım saat reklam izlemeye son!». Çağatay ve imza atan diğer 9 kişiye katıl.