Gücün Yetiyorsa Vurma, Kadınları Savun.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

#GücünYetiyorsaVurma

Güç yıkmak değil, yapmaktır. Yok etmek değil, hayat vermektir. Bize hayat veren, hayatını veren, hayatından veren tüm kadınlara gücün yetiyorsa vurma, onları savun!

Toplumumuzda giderek daha sıklıkta tekrarlayan ve gündeme gelen şiddet olaylarına karşı bireylerin bilinçlendirilmesi, bilinçlendirmenin yanı sıra şiddet olaylarının faillerine veya bu suça ortaklık edenlere uygulanan cezai yaptırımların caydırıcı seviyeye gelmesi hususunda bir farkındalık yaratmak amacıyla bu kampanya başlatılmıştır.

Kadınlarımızın eğitim hayatında, meslek hayatında, evinde veya çevresinde fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmasını, bilhassa yaşanan şiddet olaylarının "itibar koruma" adı altında üstünün kapatılmasını engellemek; önce 7'den 70'e herkesin, daha sonra kadınları ve toplumu şiddet olaylarına karşı bilinçlendirme kapsamında sivil toplum kuruluşlarının ve caydırıcı cezaların kanun haline gelmesi amacıyla yasama yetkisine sahip tüm merciilerin görevidir. Bu kapsamda; #GücünYetiyorsaVurma etiketiyle bize sosyal medya mecralarında destek olabilir, kadına şiddet hususunda toplumumuzda bir farkındalık yaratmamıza yardımcı olabilirsiniz.