Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 180 destekçi ulaştı

• Ayasofya neden ibadete açılmalı?
  • Ayasofya'nın 79 yıldır namaza kapalı olmasının tarihen ve hukuken kabul edilemez. Ayasofya Neden İbadete Açılmalı? Düzmece bir kararnameyle bir oldubittiye getirilerek müzeye çevrilen Ayasofya'nın, bugün itibarıyla neden ibadete açılması gerektiğini belgelerle şöyle açıklayalım: Ayasofya'yı müzeye çeviren 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu Kararnamesi garipliklerle doludur. Şöyle ki, Gazi Mustafa Kemal, 2587 sayılı kanun ile Atatürk soyadını almıştır ve bu kanun, 27 Kasım 1934 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Fakat 24 Kasım tarihli Ayasofya kararnamesi’nde, Gazi Mustafa Kemal değil, Atatürk soyadıyla imzası bulunmaktadır. Üstelik imza, Atatürk'ün orijinal imzasıyla da uyuşmamaktadır. Ayrıca belgedeki kararname sayı numarası da, takip eden sayı numarasıyla yayınlanmamıştır.
  • Bu kararname, çok büyük bir ihtimalle Atatürk zamanında hazırlanmış ama onun tarafından kanuna aykırı bulunarak imzalanmamış, 1947 yılına kadar bir kenarda beklemişti. Demokrat Parti döneminde açılması tehlikesi ortaya çıkınca, sahte kararnamenin fotokopisi tedavüle sürülmüştü.Belgenin orijinali, sahte olduğunun anlaşılmasını önlemek amacıyla da yok edilmişti. Fakat bütün bu bilgiler, Atatürk'ün Ayasofya'nın ibadete kapatılmasını istemediğini göstermiyordu. Atatürk, Amerikan Bizans Enstitüsü'nün Ayasofya'daki Bizans mozaiklerinin ortaya çıkarılmasıyla ilgili talebini kabul ederek, aslında Ayasofya'nın müze sürecini çoktan başlatmıştı ve hukuka uygun hareket etme adına da Ayasofya'nın vakıf varlığına dokunmadan kullanım hakkını Milli Eğitim Bakanlığı'na devretmişti.
  • Atatürk: Cami ibadete kapatılamaz!
  • Tarihçi ve Türk Tarih Kurumu eski başkanı, MHP Grup Başkanvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ise verdiği röportajda, Ayasofya Kararnamesi’nin sahte olduğunu gene belgelerle ortaya koymakta, bununla birlikte caminin müzeye çevrilmesiyle ilgili müzakereler esnasında, camide Bizans ve Osmanlıeserlerinin de sergilenmesi ve caminin ibadete kapatılması taleplerinin geldiğini ve Atatürk'ün bu talepleri kabul etmediğini ve üstelik "Öyle şey mi olur? Cami ibadete kapatılamaz!" diyerek kızdığını söylüyor.
  • Ayasofya bağımsızlık sembolüdür!
  • Prof. Dr. Mehmet Çelik ise, Ayasofya'nın bizim için bir bağımsızlık sembolü olduğunu belirten Çelik, Ayasofya'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi belgelerinde de, Fatih'in üzerine kayıtlı olduğunu söylüyor. Çelik, Ayasofya'nın bugün yeniden ibadete açılışının Patrikhane'yi rahatsız edeceğini ileri sürerek, Aya İrini Kilisesi'nin de Ayasofya ile birlikte ibadete açılmasını ve açılışın bir Cuma günü gerçekleştirilmesini öneriyor.
  • Peki ama neden bu kadar gerekli Ayasofya'nın cami olarak tekrardan ibadete açılması?
  • Çünkü Fatih Sultan Mehmet Han hazretleri, İstanbul'u fethettiğinde, Ayasofyanın camiye çevrilmesi emrini vermiş.
  • Ve bu muhteşem eserin yanında ellerini kaldırarak Allah'a şu şekilde dua etmiştir:
  • "Rabbim bu camiyi(Ayasofya) kıyamete kadar koru. Kim ki(millet,devlet) bu camiyi değiştirmek ister veya değiştirir ise, madden manen hiçbir şekilde rahat bırakma. Eğer bu benim soyumdan olacak ise, devletlerini madden manen perişan eyle.Rahat yüzü gösterme"
  • Ve Silsile-İ Sâdât'ın 33. Ve son halkası olan ve aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet Han'ın torunlarından olan
  • Ebu’l-Fârûk Süleyman Hilmi Silistrevî (k.s.)
  • Ayasofya hakkında:
  • "Ayasofya, tekrardan cami olarak ibadete açılmadığı sürece, Türkiye devletinin madden ve manen rahata ermesi ve güçlenmesi mümkün değildir. Çünkü bu; dedem Fatih sultan Mehmed'in duasıdır. Çünkü Ayasofya ilk olarak yapılırken, kubbesinin tutmaması üzerine, peygamber efendimiz Muhammed Mustafa Sallallahüaleyhivesellemin tükrüğü harca karıştırılmıştır." Buyurmuşlardır.
  • Kısa ve öz ama gerçek tek bir cümle ile bitirmek istiyorum. Kanıtlanması da bizzat bana aittir.
  • Eğer devletimizin ve milletimizin tekrardan o yüce şanlı güce ulaşıp düşmanlarımızı bertaraf etmemiz istiyorsak, yegane şart ve birinci şart; Ayasofya'nın tekrardan cami olarak tamamıyla ibadete açılmasıdır.

Bugün Hamza imzanı bekliyor!

Hamza Dümlü bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN, AYASOFYANIN TAMAMIYLA CAMİ OLARAK İBADETE AÇILMASI GEREKMEKTEDİR.». Hamza ve imza atan diğer 179 kişiye katıl.