Kampanya Kapatıldı

Toplum sağlığı ve çocuklarımız büyük tehdit altında!

Bu kampanya 66 destekçiye ulaştı

Değerli anne ve babalar!

İlimizde son günlerde sıkça karşılaşılan çocuk hastalıklarından el-ayak-ağız hastalığı, çocuklarımızı tehdit altına almaktadır.

40 derece inatçı ateş ile başlayan süreç, ateş düştükten 1-2 gün sonra döküntüyle devam etmektedir. Özellikle el-ayak bilekleri, ağız çevresi ve genital bölgede; küçük, kırmızı, yer yer içi sıvı dolu kabarcıklar oluşmaktadır.

İlimizde halen, kan tahlillerinde enfeksiyon görülmediği ve viral olması nedeniyle bu hastalığın ne olduğunu bilemeyen, suçiçeği, alerji, böcek sokması yanılgısına düşen anne-baba, anneanne-babaane ve hatta hekimler bulunmaktadır.

Hastalıktan haberdar olan anne ve babalar çocuklarını evde büyük bir özveriyle dinlendirirken, çocuk parklarına, okullara, toplu taşımalara, havuzlara ve alışveriş merkezlerine halen bilinçsizce döküntülü çocuk götüren ebeveynler görülmektedir.

Bu konuda yerel idareciler ve ülke sağlığını yönetenlerin bir farkındalık yaratma gereği doğmuştur.

Bu anlamda biz vatandaşlar olarak üzerimize düşen, tüm yerel yönetimlerden; çocuk parklarımızı, okullarımızı, toplu taşımalarımızı, havuzlarımızı, tesis ve organizasyon sorumlularından, genel bir dezenfekte işlemine tabii tutmalarını ivedilikle istemektir.

Özellikle çocuk hekimlerimizden, okul yöneticilerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda, hastalığın sık rastlandığı dönemlerin ilkbahar ve yaz bitişi olduğudur. Bu konuda bilimsel bir çalışma yapılmış mıdır bilemiyoruz fakat Sağlık Bakanlığının bu konuda veri tabanından mutlaka reçete düzeyinde istatistiki bilgilere ulaşmış olması gerekmektedir.

Bir diğer söylenti ise ülkemize yerleşmiş, savaş mağduru Suriyelilerin bu virüsü ülkemizde salgın hale getirdiğidir. Ülke yönetiminde söz sahibi olanların bu konuda biz vatandaşlarına açıklama yapması elzemdir.

Bizler vatanımızı, tüm misafirperverliğimizle mağdur insanlara açarken, toplum sağlığımızı ve çocuklarımızı da düşünmek zorundayız. Eğer böyle bir durum var ise, sorumluluk sahibi yöneticilerin bu sorunu en kısa sürede çözmesi tek temennimizdir.

Salgından etkilenmiş tüm ateşli ve döküntülü çocuklarımıza ve ailelerine acil şifalar diliyor, yerel yönetimlerin hijyen sağlanması adına en kısa sürede farkındalık yaratma ve temizlik faaliyetlerine geçmelerini istiyoruz.

Bugün Gamze imzanı bekliyor!

Gamze Adatepe bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Gölcük Belediyesi: Toplum sağlığı ve çocuklarımız büyük tehdit altında!». Gamze ve imza atan diğer 65 kişiye katıl.